![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.09.2001
![]() |
Polecam Verbatimy i Philipsy,kosztują ok.2,50 szt., a jeszcze nigdy mnie nie zawiodły.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
to moze uscislijmy ktora firma produkuje felerne plytki Platinum ?
bo może jedna wali a druga produkuje dobre a pech chce ze na nasz rynek wchodzą te felerne ..a moze nie warto dyskutowac tylko stwierdzic ze to syfff |
![]() |
![]() |
#18 | |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Cytat:
to bedzie trudne: jak pisalem w tej chwili mam, bo sprawdzilem Platinum 650x12 - prod.Ritek.Co Platinium200x12 i 700x12 - prod.Digital Storage Tech.Co Platinium700x16 - prod.Multi Media Meter Machinery SA A na gzieldzie gdzie kupuje plyty facet ma: Platinium 650. 700 ,itd. i diabli wiedzą jakiego producenta.Mozna oglosic apel,jesli komus przestaje Platinium chodzic to zeby podal producenta - wtedy lepiej polytke wywalic niz na niej nagrywac.Narazie nagrywam i juz |
|
![]() |
![]() |
#19 |
Forumator
![]() |
ja chwilowo odstawiłem platinumki aż do wyjaśnienia ...ponieważ znowu wpadła mi w ręce druga płytka po której zupełnie nie widać że była używana (0 -rysek, zmian kolorów) a czyta się trudno i nie wszystko z niej ..także ..chwilowo odstąpiam..na razie znalazłem alternatywę za 1.10/ 100 szt. i nie uwierzycie ... działają po nagraniu !!! hurrra
|
![]() |
![]() |
#20 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.03.2002
![]() |
ja uzywam verbatimkooff EP (te zielone
![]() ![]() z maksymalna predkoscia nagrywania jak sie pozniej okazalo 4x (a ja wszystkie nagrywalem x12 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.10.2000
![]() |
Jesli chodzi o verbatimki to zdecydowanie wole te metal azo. Tanich basfow bym nie polecal bo kumpel ma ze 100 takich nagranych rok temu i niedawno zaczely sie klopoty - 5 juz sie prawie nie czyta [tylko plex dal rade je przeczytac choc trwalo to troche], z paroma innymi tez sa klopoty [czytniki zwalniaja mocno na nich]. Nie pamietam czy sa one jasne czy niebieskie tak ze moze te niebieskie faktycznie byly dobre.
|
![]() |
![]() |
#22 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
cd Paltinium
Wlasnie ktos mi przyniósł Platinium 700MBx24 Producentem jest Plasmon Data System,Ltd i overburnie mozna by bylo zmiescic na nią 81.25, a na takiej samej razy16 83.25 Reasumuja Platinium mogloby sie nazywac po prostu CDR i juz |
![]() |
![]() |
#23 |
Niedzielny Palacz
Data rejestracji: 16.10.2001
![]() |
heh Czyli platiniumy nie sa takie zle i wszystko zalezy od parti ja teraz walcze z Traxdatami w saszetkach ciemno niebieskie do 8x
1.5zl za sztuke w podelku 30 sztuk niby niezle i nie zdarzylo sie padactwo jak na razie odpukac ale klase plytki dopiero chyba widac po roku jak kolega wspomnial bo wtedy mozna problem zalapac ostatnio kupilem takze CDR AUDIO SONY (wrrr nienawidze jak psa) za 9zl jasno zielone bo kolezanka kciala zebym jej przegral cos co pojdzie na jej kinie domowym( chodzi o audio itp) i co ? to badziewie nie chodzilo mimo ze to i to sony.... takze jak ktos sie lubuje takze i w sony to niech rozwazy za i przeciw ;> |
![]() |
![]() |
#24 | |
Forumator
![]() |
Cytat:
![]() a te soniaki to na czymś innym chodzą ? czy są odczytywalne na zwykłych cdkach ? |
|
![]() |
![]() |
#25 |
Niedzielny Palacz
![]() |
wiesz kolezanke lubie umiarkowanie tyle tylko ze mi za te cd zwrocili kase (to jej mamie nagrywalem)
zrozumialem podtekst i odpowiadam jakoby na wyrost koledze ze nawet moja panna mi kase za cd oddaje ![]() zreszta co do kolezanki to jesli biora 10 sztuk plytek to jakas znizke mozna zasosowac niech sie ciesza ![]() a sie okazalo ze te kino domowe jak to u sony i philipsa bywa nie czyta polowy formato zapisu krazku zeby nie wiecej Sony... widac walczy z piractwem.... wydac kupe szmalu a i tak nie dziala.... ehhh |
![]() |
![]() |
#26 |
Gość
|
Co do plytek to uzywalem do tej pory dysanow 700MB w slimach (2.15zl/szt) az spapralem kilka sztuki wtedy wzialem je pod lupe (doslownie) okazalo sie , ze chyba maja klopoty z linia produkcyjna. Niektore paczki zawieraja brudne plytki tak tak to byla przyczyna moich wczesniejszych problemow z nagrywaniem. Poszedlem z taka paczka (5szt) do sprzedawcy, koles nie chcial mi wierzyc, kazalem mu obrac plytke z tego pudelka z folijki i..... kurde kazda miala mniej wiecej w tym samym polozeniu plytki plamke o srednicy 2mm. Co ciekawsze nie widac jej dobrze przy swietle slonecznym ani przy zarowkach energo-oszczednych. Najlepsze jest swiatlo ze zwyklej zarowki padajace pionowo na plytke. postanowilem dac jednak Dysankom szanse, od tamtej pory uzywam tylko wersji kolorowych (2,40zl/szt) i czarnych (2,90zl/szt) nie ma z nimi najmniejszych problemow
|
![]() |
#27 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.10.2000
![]() |
bennyone a po jaka cholere wogole kupowales plytki z napisem audio po bandyckich cenach. Jak sie nie myle to one sa po to by moc nagrywac na nagrywarkach audio (chodzi mi o segment wiezy audio), przy odtwarzaniu nie ma to zadnego znaczenia. Wez swoja kolekcje plyt audio (na roznych markach cdr) i sprawdz ktore beda chodzic w tym felernym DVD.
|
![]() |
![]() |
#28 |
Gość
|
Najlepsze to TDK Sony Verbatim
lepszych nie widziałem nie słyszałem ich nie ma |
![]() |
#29 |
Niedzielny Palacz
![]() |
s0ny kupowalem poniewaz juz moje doswiadczenia z firma sony esz wqrwiaja mnie i tyle
ale sie okazalo malym druczkiem w instrukcji od dvd pisze czego dvd nie czyta i jak napisalem wczesniej nie czyta prawie wszystkiego... ***ac sony trzeba ***ac ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Gość
|
I na co to jest dowod
![]() ![]() ![]() Ze szlachta znow rozpija chlopow!!!!!!!!!!!!!!!! |
![]() |
|
|