![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() |
Feurio1.66
Posiadam nagrywarkę Liteon52x32x52. Program Feurio 1.66 zaktualizowany aktualizacją 1.66.5 nie rozpoznaje nagrywarki. Jedyny sterownik w miarę sensowny z 2003r. to Generic_mmc.dll. Reszta sterowników jest z 2ooor lub 1999r. Używam Generic_mmc.dll i jak narazie wypalam wszystko bez błędów, ale program bez przerwy zwraca uwagę, że stosuję niewłaściwy sterownik lub przestarzałe ASPI. Mam Forceaspi1.8 więc to odpada. Zgodnie z instrukcją do aktualizacji 1.66.5 Feurio powinien mieć sterowniki do Liteona, a ja ich nie mam mimo, że kilkukrotnie instalowałem program. Jeżeli komuś Feurio po zainstalowaniu bezbłędnie rozpoznał Liteona to może napisze jaki ma sterownik (są w katalogu Drivers, pliki z rozszerzeniem dll) lub jaki popełniam błąd.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
A zainstalowałeś Furio Driver Update?
Wyrażnie piszę o aktualizacji 1.66.5
|
![]() |
![]() |
#4 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
z tego co mi wiadomo, to Feurio nie obsluguje 52327S
#5 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co do aspi to najbardziej mu pasuja w wersji 4.60 lub force aspi 1.7 (instaluja te sama wersje aspi 4.60). Byly juz przypadki ze nowsze wersje mu nie za bardzo pasowaly, wiec mozesz poprobowac.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Ale w wykazie obsługiwanych nagrywarek po aktualizacji 1.66.5 na witrynie producenta są wymienione Liteony, że Feurio je obsługuje. W wykazie obsługiwanych nagrywarek w programie przynajmiej u mnie ich brak.
|
![]() |
![]() |
#7 | |
lub po prostu Paput
![]() |
Cytat:
Jeżeli posiadasz model LTR-52327S (nie podałeś modelu!) to zgodnie z opisem ze strony http://www.feurio.com/English/index.shtml , aby go używać musisz ściągnąć wersję beta 1.66.7B Ostatnio zmieniany przez paput2000 : 19.01.2004 o godz. 13:21 |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
Ja też piszę o aktualizacji sterowników a nie programu. Mam zainstalowane Feurio driver update 1.66.5 gdzie powinny być sterowniki do Liteona 48246s.
W programie tak jak pisałem nie mam w ogóle Liteonów, gdyby były to stosowałbym sterownik do któregoś z nich. |
![]() |
![]() |
#9 | |
lub po prostu Paput
![]() |
Cytat:
Próbowałeś użyć FixAspi? Niżej zawartość mojego katalogu Drives. Ostatnio zmieniany przez paput2000 : 19.01.2004 o godz. 14:30 |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
![]() |
Dziękuję za dobre chęci, ale jak pisałem program nagrywa dobrze i nie będę robił zmian w rejestrze (fixaspi), gdyż problem (mogę się mylić) raczej leży w braku odpowiednich sterowników w programie. Wersja aktualizacyjna 1.66.7 jest wersją Beta, a do tych czuję fizyczny wstręt, poczekam na wersję oficjalną. Dlatego ponawiam pytanie:
1. Czy komuś Feurio rozpoznał Liteona od wersji 32123s w górę. 2. Jaki sterownik (nazwa pliku dll) został automatycznie dopasowany. |
![]() |
![]() |
#11 | |
lub po prostu Paput
![]() |
Cytat:
2. Napęd obsługiwany jest przez sterownik Generic_mmc.dll Nie wiem czemu bronisz się przed użyciem fixAspi - u mnie czasami po zainstlowaniu Nero (własne ASPI i prawdopodobny konflikt) nagrywarka znikała i nie była widoczna pod Feurio - FixASPI za każdym razem rozwiązywał ten problem. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem iż jesteś posiadaczem 48246s? Z tą nagrywarką nie powinno być problemów po zaktualizowaniu driverów (sam to musiałem zrobić). Reasumując: raczej nie jest to wina programu i braku w nim sterowników lecz własnych ustawień. |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
![]() |
Dziękuję, z tego wynika, że zastowany sterownik jest prawidłowy. Jak pisałem na wstępie mam nagrywakę LTR-52327s i Feurio jej nie widzi do momentu przypisania sterownika, oczywiście konfiguruję ręcznie. Nie byłem pewny, czy przypisuję właściwy sterownik i dlatego te pytania.Ja nie stosuję programu Nero i dlatego nie mam żadnych problemów. Korygowanie rejestru jest w tej sytuacji zbędne. Jeszcze raz dziękuję.
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Bywalec
![]() |
Już to zrobiłem.
|
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.06.2005
![]() |
Również mam problem z wykryciem nagrywarki (liteon 52327s). Instalowałem wszystkie wersje programu i nic to nie dało. Jeszcze poczaruje cos z Aspi. Uzywalem fixAspi i tez nic nie dało. Pozdrawiam (zniechęcony).
|
![]() |
![]() |
|
|