![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 19.06.2002
![]() |
Sposób na SD2?
Spójrzcie co napisał jeden z uczestników (rewee) forum w gamecopyworld.
Napisał: "I KNOW HOW TO COPY SAFEDISC 2 GAMES!!! Here's how to do it: Get Playbackup -Download Playback 2.1 from gamecopyworld.com -Install playback to all computers that will be running the backups. Make CD image with CloneCD Use these settings: -Read SubChannel data from Data Tracks -Read SubChannel data from Audio Tracks -Fast Error Skip (click the finger next to it and put at least 5 retries and Error correction to "None") Close CloneCD and run "patchimage.exe" from where-ever playbackup is installed, and patch your image file Run CloneCD and burn image to a CDR using these settings: -Any write speed -RAW DAO if possible, if no then RAW SAO (might not matter) -Wait untill buffers are full (really doesn't matter) Now you just have to run Playbackup while you play your SafeDisc 2 games and it should work fine!" TERAZ PYTANIE! Czy ktoś ma możliwość to sprawdzić, czy działa? |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.05.2001
![]() |
jakbyś czytał uważnie to Byś zauważył, że już odpowiadałem jak skopiować np. SETTLERS 4 PL dokładnie taką metodą i jak myślisz czy działa - no pewnie , że działa
|
|
|
|
|
#3 |
|
Gość
|
Poszło i u mnie Playbackiem, CloneCD ofc, bez Subchanneli, tylko FastErrorSkip - Teac w54E 1.1Y.
Do Kostka: gdzie pisałeś (bo nie w "SettlersIV-PL" ); nie czytałem uważnie ;-) Dzięki |
|
|
#4 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.05.2001
![]() |
Nie chodzi o to aby stosować jakieś tam programy typy PlayBackup,insektor czy innych.
Kopia 1:1 nie polega na tym aby coś patchować w image i stosować jakieś rezydentne programy oszukujące. Tym samym tokiem myślenia można dawać rady aby kopiować Safedisc v1 i securom stosując potem programy typu Generic SecuROM ***** v6.0 Laxitiego i to samo do Safedisca. Tu chodzi o kopie z ORYGINAŁU (nie z już najczęściej pirata z crackowanym exekiem) taka która będzie działać na innych CdROMach (nie tylko na naszym napędzie) |
|
|
|
|
#5 |
|
Gość
|
Wiem, że to nie to samo ...
Ale co do innych Cdeków, to przecież chodzi ... Jeden dodatkowy programik w tle i dodatkowy sterownik - niewielki problem Chyba, że ktoś chce robić masówkę ... ;-) |
![]() |
|
|