Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
16.10.2003, 17:41 | #1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.10.2003
|
Firmware od innej nagrywarki.
Witam.
Czy można wgrać firmware od innej nagrywarki, np. od lite-ona , do mojego benq 48x16x48. Jesli bedzie to od nagrywarki od takich samych parametrach. Bo mój benq troche nie chce mi kopiwac płyt i nie wiem czym to jest spowodowane. Kopiuje jakiś film ( istotne , że to jest jeden duży plik ) i nie mogę go później otworzyć z dysku. Jak sa jakieś małe pliki , albo poniżej 700 mb , to jest spoko. A u innych działa. To jak to jest ? Z góry dzieki za odpowiedź Pozd. amerykanin |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
16.10.2003, 19:24 | #2 |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
|
proponuję abyś przeczytał ten artykuł (http://cdrinfo.pl/cdr/porady/liteon_oc/), może trochę Ci wyjaśni
16.10.2003, 21:00 | #3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.10.2003
|
Raczej...
Heh. Już to kiedyś widziałem.
Tylko , ja się pytam doyć konkretnie o nagrywarki firmy Benq , a tam jest opisany tylko upgrade nagrywarek lite-ona , do lite-ona tylko nieco szybszego. Jeszcze jakieś propozycje ? Pozdr. amerykanin |
16.10.2003, 22:50 | #4 |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
|
Jest taka możliwość jeżeli nagrywarka danej firmy jest OEMem wyprodukowanym przez inną firmą, przy czym musi być to sprzęt identyczny konstrukcyjnie z pierwowzorem, bez żadnych modyfikacji wprowadzanych czasami przez firmę pod której marką sprzęt jest sprzedawany. Niegdyś takim przykładem były nagrywarki HP produkowane przez SONY, gdzie do flashowania biosa używało się nawet programu zrobionego przez SONY - nagrywarki obu firm były identyczne. Jak jest teraz niestety nie wiem, ale można spróbować się takich informacji doszukać w necie.
|
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | |
|
|