![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
plyty PLATINUM!
Jak to jest z tymi plytami Platinum, jedni sie nimi zachwaycają ze tanie i za***ista a inni mówia ze to gówno maxymalne?? A Esperanza?
|
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
esperanza to dopiero badziew
platinum na sztycy sa nawet oki zwlaszcza ze mozna je dostac po 1,75 (700Mb) |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.05.2001
![]() |
dla jednych badziew dla drugich nie
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.06.2002
![]() |
Płyty platinum nie zawsze chca chodzić na wszystich nagrywarkach. Ale jeżeli ci chodzą i dobrze działają to czemu nie. Ja nagrywałem na nich płyty playstation i jest oki!
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Bywalec
Data rejestracji: 06.02.2001
![]() |
Cytat:
Kupilem szpindel Platinum (lustrzanki) i nie sposob bylo wypalic tego na plextorze szybciej niz x4. Myslalem ze partia zwalonam, ale nastepne 100 było to samo. Zostałem więc przy Espeanzach. Z ostatnich 300 sztuk zielonych (przedruki) do piachu poszły 2 i to z mojej winy. Z powodu wadliwości płytki do kosza szły już TDK , LG , Verbatimy i inne, ale nigdy Esperanzy za 1,30. I co powiesz teraz ? |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
bratttt (28-04-2001 23:40):
esperanza to dopiero badziew platinum na sztycy sa nawet oki zwlaszcza ze mozna je dostac po 1,75 (700Mb) ------------------------------------------------------------------- Stary nie wiem dlaczego uwazasz ze Esperanza to jest badziew ![]() ![]() Dla Twojej inforamcji to taka plytka kosztuje 1,15 zl przy 100 sztukach, nagralem ich w sumie w ciagu pol roku chyba z 1000 i uwazam ze jest za***ista no moze z poczatku ten zapach przeszkadzal ale teraz jest ok. Co do wypalania to uzywam ich do wszystkiego. Dla Twojej inforamcji to pale ta plyte jako audio predkoscia 12x i jeszcze nie trafila sie wieza zeby nie odczytala jakiegos utworu. Wiec moze nagraj troszeke plytek i dopiero wypowiadaj sie na ten temat. A wlasnie moze masz badziewiarska nagryware ktora nie lubi Esperanzy :-) Pozdrawiam. |
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
![]() |
wypalam na esperanzach około 300 płyt tygodniowo i to co można o nocj powiedzieć to to że można dać im chipa econo może niekiedy zdarza się że płytka jest fizycznie uszkodzona na szpuli ale jeśli jest dobra nagrywarka to i tak wypali dobrze
chodzi na tym pc, psx, dc bez żadnych problemów |
![]() |
![]() |
#9 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#10 |
Gość
|
Gielda komputerowa w Katowicach obok "Spodka"
Chlopaki przyjezdzajcie i kupujcie tylko zostawcie jeszcze troche dla mnie :-) Pozdrawiam. |
![]() |
#11 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.01.2001
![]() |
Do bratttt'a:
Platinum na sztycy 80min po 1,75 to strasznie drogo, na gieldzie juz sa po 1,45 A do reszty o Esperanzach: Uwazam, ze te plyty nie dorastaja nawet do piet jakosci platinum. Nagralem ich jakies 150, wszystkie nagraly sie niby bez problemow, ale przy odczycie zdarzaja sie trudnosci. Tak gdzies miedzy 70-80 minuta cdrom zwalnia do jakis 1x - 2x zeby to odczytac, sprawdzone na 2 nagrywarkach i kilku cdromach, wiec nie mowcie ze esperanza jest super |
![]() |
![]() |
#12 |
Gość
|
czy ktos wie skad sie bierze ten dziwny zapach w esperanzach
![]() |
![]() |
#13 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#14 |
Wyjadacz ;)
![]() |
u ciebie zwalnia a u mnie nie, ciekawe jak to jest moze sprawdź na innych nagrywarkach
|
![]() |
![]() |
#15 |
Gość
|
to raczej trudna kwestia
zalezy od wypalarki i cdeka na ktorym sie bedzie odtwarzac nagrane cd... |
![]() |
|
|