![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.02.2003
![]() |
SB live + nagrywanie = LIPA
Zauważylem, że dużo osób ma problem z nagrywaniem i ma kartę sb live. mam ten sam problem:
Sb live która gryzie się z nagrywarką. Wyjąłem kartę i wszystko działa. Musi być jakiś konflikt przerwań ale w menadżerze urządzeń nie mam żadnego konfliktu! Pozostaje wymiana karty lub jakieś ustawienie przerwań, ale nie umiem... Windows XP Fajnie jakby ktoś napisał konkretnie co trzeba zrobić jak miał taki problem i naprawił. ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
a probowales przepiac nagrywarke pod inny kanal albo przestawic sb'ka do innego slotu PCI
![]()
![]() |
#3 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
To nie konflikt nagrywary z xp naprawdopodobniej! SB live jest karta zle zaprojektowana i w polaczeniu z mostkiem Via bardzo czesto daje roznorakie klopoty (szumy, bledy przy transferach (!!!)). Gwoli scislosci zdarza sie ze i z intelem sie gryzie. Ja mialem Live i dlugo bylo ok. Jak zaczal sie gryzc to po dwoch tygodniach pofrunal na allegro, ja kupilem sobie za grosze uzywanego aureala i jestem zadowolonym posiadaczem karty o wiele lepiej brzmiacej...
Jak ktos jest bardziej zainteresowany tematem to moge podac sporo linkow i artykulow...
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.02.2003
![]() |
Sb live
Ja tematem jestem zainteresowany. Mozesz podać linki.
przekładałem kartę do innych slotów PCI. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Ja mialem jakies konflikty przerwan to wylaczylem port drukarki lpt i creative zajal to przerwanie, a lpt i tak nie uzywam...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.06.2003
![]() |
SB live + nagrywanie = LIPA
![]() pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Forumator
![]() |
Niekoniecznie - to nie problem z zajmowanymi przerwaniami (a przynajmniej nie tylko). Podaj dokladne info o swoim sprzecie...
![]() |
#8 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
A ja mam SBLive!5.1Digital, TeacW540E i nie mam żadnych problemów.
Używam win2k i wszystko mam na jednym przerwaniu: IRQ11 i nie mam żadnych problemów. Napiszę więcej: nie szukam problemów - jak są: staram się rozwiązywać. Jeżeli uważasz, że Twój problem to SBLive: to zmień ją na inną: domyślam sie jednak że to nie usunie problemów. Najlepsze co ostatnio widziałem w j. polskim nt. muz to: www.mojepc.pl recenzje: 2 mega testy + spis chpipsetów. I tak Ci z tego wyjdzie, że najlepszy stosunek ceny do jakości ma SBLive! Tak, że rozwiąż swoje problemy z SBLive! a my Ci w tym pomożemy. 8)
![]() |
#9 |
Forumator
![]() |
Esem mylisz sie - jakis czas temu az wrzalo na coponiektorych forach. Live ma bledy konstrukcyjne. Zrteszta pojawilo sie kilka patchow dla SB i mostkow VIA - jak myslisz, tylko dlatego ze ktos nie umie skonfigurowac swojego komputera
![]() Niestety Live i ogolnie Creative to mocno przereklamowana firma - proponuje poszukac na sieci testow. Polska to jeden z niewielu krajow w Europie gdzie Creative ma az tak dobra renome. Chociazby w Niemczech mozna przebierac w kartach... Ale mniejsza z tym - sredniactwo live jest faktem sprawdzalnym, jak i to ze jest mnostwo lepszych kart lub o porownywalnych cechach a mniejszej cenie jedynie u nas trudno je dostac ze wzgledu (jak sadze) na kult marki mocno zakodowany w Polakach. Polecam chociazby test kart dzwiekowych na frazirze zeby podac z glowy. Sam temat problemow z live rozwine pozniej bo teraz nie mam czasu.
![]() |
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.05.2003
![]() |
Ja mam LiteON 48/24/48 i SB Live 5.1 Digital - wszystko z plyta ASUS TUV4X (SOCKET370) na VIA i wszystko bez patchy dziala jak marzenie pod XP
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Forumator
![]() |
Warto przeczytac dokladnie co ktos napisal
![]()
![]() |
#12 |
OldBoy
![]() ![]() |
Ja mam MB Soltek 75drv4 (kt266a). A więc VIA. Od pewnego czasu 4in1 zawiera już patche likwidujące powszechnie znane animozję między VIA i SoundBlaster - nie ma potrzeby używania dodatkowych patche.
Znam życie, poszukaj moich wypocin na tym forum nt SBLive!1024 - nie udało mi jej się wogóle uruchomić pod win2k i winXP a bezbłędnie gra pod win9x i Linuxem. 8)
![]() |
#13 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 |
OldBoy
![]() ![]() |
Na dzień dzisiejszy SBLive! 5.1 Digital ma najlepszy stosunek ceny do możliwości. W wersji OEM trafiają się egzemplarze z którymi sa jakieś problemy ale każdy ma prawo zwrotu (3dni?) lub wymiany na egzemplarz nie posiadający indywidualnej wady. 8)
![]() |
|
|