![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 06.11.2002
![]() |
MUsISZ to PRZEcZYTAc(prosze o porade)
czy mogl by mi ktos zdradic(lub podac link na jakas stronke)
metody podlanczania nagrywarek. Poprostu jestem jeszcze poczatkujacym bywalcem tej stronki i niewiem czy nagrywarka Teac CDW540E[40/12/48] ktura dziala na podpieciu UDMA-2 bedzie dzialala w moim kompie (mam plyte glowna ASUA P2B (udma/33)) ps. z gory dieki ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Oczywiście, że będzie działać. Podepnij ją pod drugi kanał jako Master. Najlepiej jak nagrywarka będzie sama ta taśmie.
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
No tak ale jezeli jako master ma juz ustawiony moj naped LG a chcial bym aby ta nagrywarka byla slave(bede jej uzywal tylko i wylacznie do nagrywania). Czy nie ma przeciwko temu zadnych przeciwskazan |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja posiadam taką samą płytę główną jak ty. Na pierwszym kanale mam podpięty dysk (master) oraz DVD LG16x (slave). Na drugim kanale tylko nagrywarkę Liteon40xW jako Master. Takie rozwiązanie nie przyniosło mi żadnych nieporządanych konfliktów. Nawet zapis "w locie" jest w porządku.
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
zeby przechodzić z master na slave wystarczy przełożyć zworkę z tyłu napędu ! Co do podpięcia na slave - podepnij na slave nie powinno być kłopotów ale przyjęło się ze nagrywarka jest uzadzenim nadrzędnym i powinna być ustawiona w trybie MASTER bez wyjątku czy ma czyteć płyty czy je tylko nagrywać ! |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
na jednej tasmie mam dwa dyski(master i slave-szuflada) a na drugiej tylko LG, a wiec jak to rozegrac |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
Cytat:
jak juz wspominalem w poprzednim poscie u mnie w ogole ww. nagrywarka nie dziala poprawnie podlaczana jako master (nagrywa tylko lead-in i lead-out po czym connection error)) |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
Dyski zostawiasz tak jak są !!! Odpinasz taśmę od LG - dobierasz sie do tyłu napędu / najlepiej wyciągnij go z obudowy wypychając od środka, masz z tyłu takie cudo jak zworka - z tyłu napędu ma sz oznaczenie MA i SL wyciągasz zworkę z MA i ustawiasz na SL(albo podobnie bedzie oznaczone), teraz bierzesz nagrywarke i patrzysz jak ustawiona jest na naiej zworka jesli jest na MA to zostawiasz tak jak jest natomaist jesli kest na Sl to musisz ją przestawić na MA Wkładasz obydwa napedy do obudowy / łaczysz LG z kartą muzyczną /!!! muzyka odtwarzana bedzie TYLKO z LG i podpinasz taśme powinieś mieć taśmę ze z tednego babelka robią się dwa i podpinasz drugi koniec do napedu. Nie skręcaj jeszcze kompa tylko go odpal i zobacz czy Ci się poprawnie wszystkie napędy zgłaszaja ! NIE ZAPOMNIJ O ZASILANIU !!!!!!!! |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Re: MUsISZ to PRZEcZYTAc(prosze o porade)
Cytat:
![]() |
#10 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
Cytat:
Ja mam na pierwszym kanale IDE dysk IBM 20GB (primary master) i CD-ROM TEAC CD-540E (primary slave) a na drugim kanale IDE nagrywarke TEAC CD-512EB (secondary master) i dysk WD Caviar 4,3GB (secondary slave) - wszystko dziala OK. Gdzies czytalem ze jesli CD-ROM i CD-RW sa podpiete na tym samym kanale IDE to moga byc klopoty z kopiowaniem w locie.
![]() |
#11 |
Wymiatacz
![]() |
Wielkie dzieki wszystkim za pomoc
(a tak w nawiesie nie jestem az tak glupi jak myslicie nawet wiem co to jest i do czego slurzy zworka) A wiec wielkie THX za pomoc!!!!!!!!!! !!!SLIPKNOT!!! !!!mqy!!! |
![]() |
![]() |
#12 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Aktualnie toczy się dyskusja "Podstawy podpinania napędów...". Tam znajdziesz wszystkie odpowiedzi a link do tomshardware gdzie opisano podpinanie urządzeń też tam jest. 8)
|
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() |
spoko nie buj żaby wszystko sie da.
|
|