![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.12.2005
![]() |
ForceASPI
Witam! Próbowałam wg wskazówek na "przyklejonym" przeprowadzić instalację sterowników ASPI. Mam XP. Wszytko przebiegło prawidłowo do momentu sprawdzenia sładowych. W aspichk komunikat - no installed. Pytanie brzmi- co dalej?A mam duże problemy z nagrywarką i próbuję się nauczyć!Wg artykułu jest to niezbędny składnik.Proszę o wskazówki!
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
jeszcze raz...
-ściągnij ForceASPI 1.7 i rozpakuj. -KILLASPI.BAT -restart komputera -INSTASPI.BAT -restart komputera sprawdzić aspichk.exe.
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Powtarzałam tę sekwencję z wczytywaniem się pilnie w podane wskazówki! Powtarzałam 6 lub 7 razy, za każdym razem licząc, że może już, ale niestety!Instalowałam i 1.7, ale wtedy w aspichk pokazuje ,że to NT, a w danych w tabeli N/A- 4-krotnie powtórzone.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
I pomimo moich wysiłków w NeroInfoTool pokazuje się komunikat-ASPI is not instaled.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 02.10.2005
![]() |
http://www.agavk.p9.pl/strony/aspi.php Poczytaj też tutaj o aspi,mialam ten sam problem kiedyś i żaden plik nie pasował do mojego systemu.Mam Win XP PRO SP2-nie wiem jaki masz system?W końcu doszłam do tego,że odpowiedni plik to aspi 471a2.exe i takiego musisz poszukac o ile masz Win XP(zresztą w podanym wyżej linku masz wyjaśnione).Z tej strony,gdzie link,nie ściagniesz bo obecnie jest wyłączony dział download.Posłałabym na maila spakowany plik ale obawiam się,że nie przejdzie bo ma 395KB.Chyba,że wrzucę na jakiś serwer.Poszukaj w Google i najwyżej napisz czy udało sie go znależc i jaki efekt instalacji.
P.S.Zresztą masz chyba ten sam plik na vortalu pod tym adresem http://www.cdrinfo.pl/download2.php?...5445&baza=soft Ostatnio zmieniany przez Jagna : 20.12.2005 o godz. 12:39 |
![]() |
![]() |
|
|