![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Kinetic
Data rejestracji: 09.04.2001
![]() |
Robienie plyt audio z kaset magnetowfonowych - jaki progs ?
Otoz korzystajac z dobrodziejstwa jakim jest nagrywarka i karta drzwiekowa, chce sie robic z kazdej lepszej kasety plyte - mysle ze Wam tez sie tak chce robic
![]() Ale, jesli by tak robic 3-4 kasety na dzien, to rzecz jasna duzo z tego dnia nie zostanie (wiadomo, co utwor trza zatrzymac, zapisac na dysk, wlaczyc nagrywanie, puscic kasete itd) I po wstepie nasuwa sie pytanie: -- czy istnieje jakis program ktory w jakimstam stopniu upraszcza przerobienie kasety na plyte ? Czy jest np. program ktory np. wychwytuje cisze i zapisuje jako nastepny utwor, czy moze po wcisnieciu pauzy tworzy automatycznie nowy plik, a przy tym np. usuwa szumy ? Czy jest taki progs ktory umililby zycie uzytkownikowi ? Za wszelkie wskazowki i pomoc dziekuje. Pozdro. Gazor |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.05.2001
![]() |
A po co się tak męczyć. Włączasz CoolEdita 2000 i nagrywasz całą stronę. Potem zaznaczasz początkowe szumy i na ich podstawie odszumisz cały plik (ok 350 MB).
Następnie tniesz go według upodoboń i już masz zrobioną całą stronę. Ew jeszcze wstawiasz Fade IN/OUT lekko podgłaśniasz i gotowe. Najdłużej trwa odszumianie (ok 1h na k6-300MHz). Wszystko robisz jednym programem więc nie ma się co spier... bo zawsze jest opcja "cofnij" |
![]() |
![]() |
#3 |
Kinetic
![]() |
Dzieki za odpowiedz.
Czy chodzi o program Cool Edit 200 1.1 ? Takowy był na Chipie 11/2000 Taki plik bede mogl bezproblemowo pociac (tzn. sa tam opcje zaznacz/wklej albo zaznacz/utworz nowy czy cos takiego) Jest w miare latwy w obsludze ? Pozdro. Gazor P.S. Dzieki. Ale mam jeszcze jedno pytanie: bo tu na forum ktos o takim jakikms programie wspomnial i chyba napisal ze to sie tym robi. Bo wiem ze ten Cool edit jest bardzo uniwersalny (czytalem pare opisow). A czy jest jakis typowy do tego celu program ? P.S. 2 Zaraz testuje Cooledita 2000 1.1 ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
Ja Używam programu Dart CD Recorder 4.
Zgrywam ścieżkę z całej strony kasety i dzielę na kawałki , a nastepnie obrabiam już poszczególne utwory. |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.05.2001
![]() |
Tylko zaopatrz się w Cracka do Cool Edita bo bez niego można dostac kręćka z ciągłym włączaniem i wyłączanim (bo wybierasz 2 opjce które są dosępne)
A program jest prosty w obsłudze -> przynajmniej dla mnie Powodzenia !!!!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
#6 |
www.ds.art.pl
Data rejestracji: 02.05.2001
![]() |
Polecam Sound Forge 4.0 , ja osobiscie go nie uzywam(nie przegrywam kaset), ale moj kumpel tak i zgral juz nim okolo 200 kaset.Program ma wiele uzytecznych funkcji!!
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Kinetic
![]() |
Cytat:
Bo kupilem go i mi nic nie przyslali ![]() A wiesz moze skad sciagnac tego soud fourge ? Dzieki. Cze |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Kinetic
![]() |
Cytat:
Bo kupilem go i mi nic nie przyslali ![]() A wiesz moze skad sciagnac tego sound fourge ? Dzieki. Cze |
|
![]() |
![]() |
#9 |
www.ds.art.pl
![]() |
Nie mam pojęcia,dostalem go od kumpla,ale daj znac na emaila to jakos sie dogadamy(po prostu ci go wysle na emaila albo poczta)
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Kinetic
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#11 |
www.ds.art.pl
![]() |
Okolo 7.5 mb.
|
![]() |
![]() |
#12 |
ele mele dutki
Data rejestracji: 08.01.2002
![]() |
Jeszcze jednym programem jest Exact Audio Copy v0.9 prebeta 10, od 25-06 na tym serwisie - wersja pełna ;-) . Mam go dopiero od wczoraj i jeszcze go nie zdążyłem rozgryść;D . Na pierwszy rzut oka robi dobre wrażenie.
PS: Fakt. Odszumianie trwa długo :p . Na duron 600 tyle samo czasu, co zgrywanie ścieżki na dysk. |
![]() |
![]() |
|
|