Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.07.2002, 16:15   #1
Mr.Rafik
Bywalec

Data rejestracji: 17.07.2002
Mr.Rafik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Lite-On i Bios

mam nagrywarke tej firmy model : LITE-ON LTR-12101B LKU6
czyli x12 model 1b bios LKU6 no i chcialbym uaktualnic bios na nowszy aktualnie jest Ls3J23.zip najnowszy bios wszystko byloby ok gdyby nie fakt ze ten program nie chce tego zrobic i pisze : program obsluguje wersje LTR-10121B z biosem LS00-LS2Z lub LS30-LS9Z a potem ze ma blad ze nie znalazl takiego biosu taki bios LKU6 mialem od poczatku i nie moge go zmienic moze ktos juz to zrobil w jakis sposob albo mi powie jak to zrobic ?
help me

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.07.2002, 16:31   #2
Taz40
Forumator

Data rejestracji: 26.02.2002
Taz40 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Upewnij sie że to napewno bios do twojej nagrywarki. Później zastanów sie czy jest ci naprawde potrzebna aktualizacja. Jeśli już sie zdecydujesz na upgrade to pocztaj artykół "O podkręcaniu liteonów" jest tam opisany dosyć dokładnie programik mtkflash.exe którym możesz zrobić update. Potrzebny ci będzie jeszcze litefirm.exe do wyciągnięcia BIN z EXE (w załączniku)
Dołączone pliki
File Type: zip litefirm.zip (30.2 KB, 43 oglądane)
Taz40 jest offline  
Stary 17.07.2002, 21:08   #3
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Powiem jak jest. Litek z biosem LKU6 został zrobiony specjalnie dla komputerów HP. Zmiana Biosu jest nie potrzebna, bo nic nowego nie wniesie. Bios do wersji Litka sprzedawaniego pod szyldem Lite'on nie pasuje. Sam miałem ten model z tym biosem.

To by było na tyle.
ThanatoS jest offline  
Stary 17.07.2002, 23:14   #4
Mr.Rafik
Bywalec

Data rejestracji: 17.07.2002
Mr.Rafik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dzieki Taz40 co prawda nic sie nie dalo zrobic owymi programami ale litefirm.exe pomogl mi znalezdz na tej czeskiej stronie www.cdr.cz bios do aktualizacji pod dosa podaje linka : http://www.cdr.cz/rekordery/liteon/ltr_12101b.html ja osobiscie sciaglem LS17.zip i o dziwo zadzialal i bylo ok potem juz bylo latwo zrobic upgrade pod win bo juz mialem wersje LSxx a co nowego to dalo ano dalo lepiej wypala wyrazniej to co na oko mozna bylo widziec, a co innego to w koncu moge podlaczyc cd-rw do mastera i dziala na LKU6 mialem krzaczki i win nie widzial mojej cd-rw teraz jest ok poza tym jak podaja na clonyxxl nowy clonycd wymaga wersji biosu LS22 minimum zeby zgrywac nowe zabezpieczenia tego na razie nie sprawdzalem, co jeszcze to na tym nowym biosie mi nie ruszyla cd-rw czyli na LS3j23.zip musialem wgrac LS22.zip na tym dziala G ani I nie sprawdzalem jeszcze J odradzam niestety nawet nie udalo mi sie zrzucic biosu do pliku tym mkflash bo nie zadzialal poprawnie ale mniejsza z tym wazne ze zadzialal LS22 na razie jestem na nim bo mam troche do nagrania potem potestuje G i I i powiem co i jak jest, tak wiec thx za pomoc przydala sie co prawda nie do konca ale zawsze cos nowego polecam www.cdr.cz niezla stronka duzo jest tam tego co gdzie indziej mozna by dlugo szukac moze przydaloby sie troche posciagac na ta www.cdrinfo.pl plikow od czechow nara i wielkie dzieki

Twoje uprawnienia: