![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
![]()
Mam pytanie czy da się ograniczyc predkosc nagrywania w wymienionej nagrywarce ?
Przy klonowaniu plytek (CloneCD) moge wybrac predkosci od 1x wzwyz natomiast w Nero predkosci zaczynaja sie od 8x ![]() Ogolnie to nie znam sie za bardzo na napedach CD-R/RW ani DVD dlatego pytam czy da sie to jakos ograniczyc albo zmienic. Podobne tematy znalazlem ale nie do tego napedu ktory wymienilem ![]() Druga rzecza ktora sklonila mnie do tego pytania jest problem ktory sie juz pojawil na forum zwiazany z problemem "Fiksacja nie moze zostac wykonana" myslalem ze moze zmiana predkosci moze by pomogla w moim przypadku. Z gory dzieki za odpowiedz POZDROWKA
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
predkość nagrywania zależna jest od samego napędu i płyt jakich używasz, a nie od programu nagrywającego.
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Nagrywarka ma predkosci 32x10x40x a plytki maja nadrukowane 1-52x
na tych samych plytkach tak jak pisalem wczesniej w Clonie moge wybrac od 1x a w Nero dopiero od 8x i nie wiem czemu tak ![]() ![]()
#4 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
nie nagrasz x1 na tej nagrywarce. Ograniczenie sprzętowe.
#5 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
O ile pamiętam, minimalna prędkość zapisu dla tej nagrywarki to 8x na CD-R i chyba nie sposób jej obniżyć. Wydaje mi się, że Clone CD w wersji trial próbował wymusić najniższą możliwą prędkość - w starych nagrywarkach było to 1x, ale w tej jest to 8x.
#6 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
clonecd przeciez nawet podaje w opisie ze jesli ustawisz predkosc ktorej dana nagrywarka nie obsluguje to nagra najblizsza obslugwana - czyli jak podasz 1x to i tak nagra 8x
czytac sie niechce ![]() pozatym ta nagrywarka, jak koledzy juz napisali, nie potrafi nagrac z predkoscia 1x i koniec - nie ma co kombinowac, zreszta bez sensu bo to powoduje tylko ogromne ilosci bledow |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
no chyba ze tak dzieki wszystkich za pomoc :-)
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.12.2004
![]() |
Witam mam problem z przegraniem filmu DVD mianowicie nie moge zmniejszyc predkosci nagrywania caly czas 16X.. przy nagraniu filmu DVD na plyte DVD-R program automatycznie nagrywa mi z predkoscia 8X jaka obsluguje plyta.. Wie ktos moze co mam zrobic zeby zmniejszyc predkosc na 2X ?? Posiadam nagrywarke SAMSUNG TS-H552B..
Prosze o pomoc Z gory dziekuje.. |
![]() |
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.07.2003
![]() |
A czy twoja nagrywarka obsluguje taka predkosc? Smiem watpic. Zakladam, ze najnizsza to x8 ewentualnie x4. Najpierw sprawdz, potem pytaj. I jeszcze jedno NIE DA SIE programowo zmniejszyc predkosci nagrywania (tzn zmniejszyc ponizej minimalnej predkosci nagrywarki)
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.12.2004
![]() |
Hmmm.Dane nagrac na plyte DVD moge z nizszymi predkosciami.. gdy chce skopiowac film DVD to tylko z predkoscia 16X moge.
Ostatnio zmieniany przez Bio : 31.12.2004 o godz. 21:44 |
![]() |
![]() |
|
|