![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.11.2004
![]() |
Gce-8522b
Witam pięknie.
Otóż posiadam nagrywarkę LG GCE-8522B i nie mogę znaleźć do niej uaktualnienia firmware. Jest do 8520, 8523, 8525 ale te nie wchodzą bo "model doesn't match". O co chodzi z tą 22 i dlaczego do niej nic nie ma? Czy da się jakąś metodą dosową wgrać firmware np. od 23? Jakie są różnice między 20-22-23-25? Sorry za dużo pytań ale i tak wszystko się kręci wokół modelu 22. Pozdrawiam, opensky PS. Jak czytam opisy co poprawiono w nowych biosach to przewija się tam sprawa nagrywania CDRW i dlatego przydałoby mi się uaktualnienie bo z tymi płytami miewam kłopoty. |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
|
|
#3 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
ale nie wiem o co chodzi z tym 22-25B. Czemu po 22 jest myślnik i 25B? Moja nagrywarka to na pewno 22B i bios od 25B nie wchodzi. I jeszcze jedno, moja ma spec.: 52x24x52 a w linku co podałem niby dla RW jest 32... W readme do biosu np. od 25 pisze że nie jest to do nagrywarek oemowych ale na mojej jest jak byk logo LG więc to chyba nie ma związku? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
to w takim razie jakie oznaczenie/model pokazuje Menedżer urządzeń/"wybór nagrywarki" w Nero?
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
Gce-8522b
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.03.2005
![]() |
Witam wszytskich! Otóż przeglądałem wszytsko co się dało w internecie i nie znalazłem NIC o w/w nagrywarce. Udało mi się w końcu dostać na to forum, ale widzę, że nie tylko ja mam taki problem, więc chciałbym ponowić prośbę przedmówcy o pomoc w znalezieniu biosu do nagrywarki GCE-8522b, bo nie najlepiej z nią. Dzięki.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Musze odswiezyc temat, poniewaz mam wlasnie taka nagrywarke LG GCE-8522b, mam problem z wypalaniem CD-RW ktore pala sie max 10x a mam 12x, szukalem biosu ale nigdzie w sieci nie znalazlem... model tez jest dosc nietypowy dla LG... czy we wszytskich LG zawsze plyta CD-R w odczycie tak dlugo startuje, potrzebuje czesm 20 s. na start plyty i jej gotowosc do odczytu
|
|
#8 |
|
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co do rw to moge cie uspokoic, bo nie wszystkie x12 lg widzi jako x12 ma xxx27b cd-rw i dvd-rw lg i roznie to z plytami rw bywa.co do startu plyt to w cd-rw nie mam tego problemu
|
|
|
![]() |
|
|