![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.06.2003
![]() |
Jakie combo?
Witam!
Chciałbym sobie kupić combo ale nie bardzo wiem jakie. Chodzi mi o to aby było względnie ciche, szybkie, dobrze nagrywało płytki i miało dobrą korekcją błędów. Może coś z Samsunga? Bardzo proszę o szybką pomoc! ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
KiNgOfOcEaN
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
http://www.balta.pl/opis.php3?ID=6501
to według mnie jedyne sensowne rozwiązanie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Lite-On? A co z Samsungami. Słyszałem, że mają dobrą korekcję błędów i 8MB bufor.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
KiNgOfOcEaN
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Ja Ci odradzam szajsunga ---------ale jak chcesz. Tylko żeby później nie było,że masz z nim ciągle kłopoty.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
A czemu w ogóle kombo koniecznie?? Na kombo wydasz na pewno ponad 300 dołóż parę dyszek i kup dwa napędy. Ja mam kombo, leciwe co prawda ;-) LG 12x8x32x8 i nawet 2 safe disca nie ruszy no i nagrywanie w locie ci odpada.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Jakie combo?
Cytat:
Ale reklama ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Z kolei moja propozycja kosztuje 345PLN i jest to TOSHIBA http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=4813 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
http://www.vobis.com.pl/
Napęd CD-RW Lite-On 48x/24x/48x Retail Nero za 199 i np.dvd toschiby http://www.proline.pl/shop.php?produ...9mrTxcD3WRCRrX (troche długi ten link) ale masz dwa napędy oba box i to za 379 ewentualnie możesz wziąść tansze dvd np msi za 155 też box. Pomyśl nad tym za podobne pieniądze masz dwa napędy, czy koniecznie ma być kombo?? Ostatnio zmieniany przez krzypaw : 27.06.2003 o godz. 16:59 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Kiedyś napędy combo były zawsze wolniejsze od oddzielnych nagrywarek CD i czytników DVD. Teraz już może tak nie jest, ale nadal jest to rozwiązanie kompromisowe w jakimś stopniu.
Ja mam LG 4480 (48x24x48x) i nie narzekam bardzo szczególnie, ale teraz chyba kupiłbym jednak dwa oddzielne napędy. Nienajlepiej radzi sobie z ekstrakcją audio, a czytnik DVD jest wolny - znacznie poniżej nominalnych 16x (i nie ma do niego Biosów bez ograniczenia regionów). Samsungi mają opinię szalenie wybrednych wobec stosowanych czystych płytek CD-R- jedynie na bardzo nielicznych przekraczają 32x - przeważnie ograniczają prędkość do 24x lub nawet 16x. Są do nich natomiast w sieci Biosy "region-free". Lite-On jest konstrukcją bardzo nową i mało o niej wiadomo, nie wiem nawet, czy były już jakieś recenzje. Napędy Toshiby i Plextora są droższe (zwłaszcza Plextor) i wolniejsze. O ile miejsce w komputerze nie jest ograniczeniem, chyba jednak lepiej zrobisz kupując dwa oddzielne urządzenia - i nie wyjdzie to nawet tak wiele drożej.
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Po tym co przeczytałem to chyba jednak kupię dwa napędy. Ale jaką nagrywarkę warto wybrać? Dobrze by było, aby ich cena nie przekraczała 400 zł.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
ja kupilem liteona 48246s i jak narazie nie mam z nim wiekszych problemow, z DVD dobre sa toshiby (tylko z regionami jest gorzej ale od czego podmianka biosu)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
Może ktoś jeszcze dorzuci jakąś propozycję. Aha dobra, a jakiej nagrywarki byście nie poliecili?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Przejrzyj to: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=22857
Ja nie polecam napedow optycznych Creative'a. Tak ogolnie to powinienes sie kierowac przede wszystkim mozliwosciami napedu a potem supportem (szeroko rozumianym - gwarancja, mozliwosci modyfikacji i narzedzia giagnostyczne). |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Re: Jakie combo?
Cytat:
![]()
![]() |