![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.02.2002
![]() |
czym i jak przekonwertować mp3<=>wav ?
Mam taki problem, natknąłem się na pewne mp3'ki, których nero nie chce przekonwertować z mp3 na wav. W albumie np 10 utworów 8 spoko, a 2 ni cholery.
![]() Gdy natrafi na taki plik, wywala błąd i standardowy komunikat "zamknij aplikację". Co to może być ? A teraz prośba, jaki progs można by jeszcze użyć do tego ? I ewentualnie skąd go zassać ? Please, bo już nie mam nerwów. Za wszelką pomoc Wielkie, ale to wielkie dzięki. Pozdrawiam, |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
konwersja mp3->wav
Byc moze to wina samego nero, sprobuj zmienic wersje na najnowsza ... ale jakby co to mozna sprobwac CDex'em przekonwertowac mp3 -> wav lub EAC'iem (wszystko do sciagniecia z www.cdrinfo.pl). Jakby jakies porblemy to daj znac na priv'a lub podeslij plik to sprobuje samemu.
|
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.08.2002
![]() |
yy
przekonwertuj se winampem najprosciej chyba jest
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 26.08.2002
![]() |
Re: yy
Cytat:
I tak zawsze wypalam audio bezposrednio z mp3 w nero,a za dawnych czasow, gdy jeszcze takich cudow nie bylo (za slabe procki, itp) uzywalem l3dec... |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Mały suplement.
Dzięki już za odpowiedzi, ale jeszcze do tematu: Nagrywanie cd-adio bezpośrednio z mp3'jek też jest niemożliwe, też wykrzacza, co do wersji to pracuję na 5.5.8.0, więc nie najstarsza i mi wystarcza. Numer jest taki, że wywala się tylko na niektórych mp3, a i jeszcze jedno coś dziwnego. Zinstalowanego miałem Cowon Jet Audio i właśnie ten progs też czasem się wykrzaczał na takich mp3'kach, nie można było załadować ich jako album, a nawet pojedyncze pliki, bo wywalał, że plik ma niedopuszczalną nazwę i pokazywał jakieś krzaczki. Z tego powodu go odinstalowałem. Co to może być, czyżby w opisie były jakieś błędy ? A najczęściej tak się działo z mp3'kami zassanymi z mp3speed, 21stcentury, itp. o so chodzi w tym wszystkim ? Poradźcie coś please. ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
Re: Re: yy
Cytat:
i te upierdliwe mp3 już po konwersji do wav'a, nawet l3dec / też go kiedyś lubiłem, ale cóż to już dziadek ![]() pozdro
![]() |
#7 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Radze ci zainstalowac Feurio do nagrywania audio. Bedziesz mial pelna anlize dekodowania mp3. Twoj problem moze miec kilka zdrodel np:
walnieta ramka w mp3 niewlasciwe bitrate to to co mi na szybko przychodzi do glowy. Przy dekodowaniu w Feurio mialbys odpowiedni komunikat i wtedy sprawdzasz jakosc tylko tych plikow. PS. Dla ewentualnych oponetow - nie uzywam co prawda Nerona, ale Wiona ktory do muzy niczym Neronowi nie ustepuje - ale do audio ktorych sporo robie tylko Feurio ( no moze z wyjatkiem edytora okladek ktory jest ale nie bardzo mi odpowiada |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
![]() |
do bgn
Tylko którą wersję ?
Na crinfo jest parę do wyboru, którą zassać ? Dałbyś radę podesłać na priva fiskomp@wp.pl ? wersję którą używasz w kawałkach ? Jeżeli mógłbyś, będę bardzo dźwięczny ![]() Pozdrawiam, |
![]() |
![]() |
#9 |
Rejestrowany
Data rejestracji: 07.07.2002
![]() ![]() |
Tak na marginesie polecam kupienie odtwarzacza mp3 na plyty CD. Bardzo fajna rzecz. Jeszcze raz goraco POLECAM!
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
![]() |
a ja mam jeszcze małe pytanie co do cdex. co daje opcja NORMALIZE i czy polecacie jej używanie przy konwersji na łejwy
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 26.08.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#12 |
`
![]() |
do fiskompa
uzywam wersji 1.65, ktora mozna pobrac z http://www.feurio.com/English/index.shtml wersja angielska jest krotsz w wersji multijezykowej sa inne jezyki, ale nie polski. Plik do polskiej wersji jezykowej mam ,ale ma on 4,6MB. do porawnej pracy potrzebny jest tez szczesliwy numerek do 1.65 ( nie zadne bety) jak nie znajdziesz- to odezwij sie w poniedzialek, bo dzisiaj nie mam juz czasu. |
![]() |
![]() |
#13 | |
`
![]() |
Cytat:
no tak nie do konca - regulacja nastepuje tylko dla pojedynczego traka. Tak jest rowniez w Feurio, mimo ze jest zludny komunikat, ze dotyczy to z\calego projektu |
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |