![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Yamaha CRW2200 EZ (bios 1.0D)
Witam
Zastanawiam sie czy znajde tutaj osoby posiadajace w/w nagrywarke ktore podziela sie uwagami na temat w/w urzadzenia. Mam tez nadzieje, ze ktos pomoze mi rozwiazac mi kilka nastepujacych problemow. Ostatnio otrzymalem w ramach gwarancji (stary naped Yamaha8x8x24) nowy naped marki Yamaha CRW 2200 BOX. Dodam od siebie, ze za taka przyjemnosc musialem jeszcze doplacic 80 zl ;-) (coz...) Naped posiada firmowo wgrany najnowszy bios tj 1.0D a wedlug daty produkcji ma zaledwie miesiac czyli mozna powiedziec konstrukcja nowa :-P Niestety, spotkalo mnie wielkie rozczarowanie, na starym napedzie( Yamaha x8 ) plytke 700 MB wypalalem srednio jakies 9 min z malym hakiem. Na tym trwa to ponad 10min i nie wazne jest czy zapodam Esperanze, Platinum, LG czy tez Princo (chodzi mi o te tansze plyty bo Verbatimow, Basfow, Sonych i innych jeszcze nie testowalem... do gieldy jeszcze kilka dni a w sklepach drogo :-) naped zawsze nagrywa w czesie wiekszym niz 10 min. Z opisu wynika, ze naped dobiera predkosci dopiero od x16 (w gore) tak wiec teoretycznie powinien spokojnie nagrac plytke z predkoscia x 12 a tu takie rozczarowanie :-/ Na grupie cdrinfo.pl ktos napisal, ze nagrywanie z predkoscia x16 nie powinno sprawiac problemow... wiec jak to jest ?!. Zaznaczam, ze probowalem wylaczac/wlaczac funkcje od Buffer Underrun po Sefe Write Speed Control w roznych konfiguracjach oraz wybierac predkosci x12, x16, x20... naped mimo tego wydaje sie ciagle dobierac "optymalny czas zapisu"... moze potrzeba jakis wpis do rejestru ?? :-( ) Obecnie uzywam oprogramowanie WinOnCD v5 PE ale chce zaznaczyc, ze na Nero naped rowniez kiepsko mi sie spisywal... Moze jakies rady co z tym fantem poczac, a moze ktos rozwiazal przynajmniej czesciowo ten problem. Naped CD-RW x20 ktory nagrywa ponad 10 min plytke jakos mnie nie rajcuje :-) Czy uzytkownicy w/w napedu maja az tak kiepskie czasy nagrywania plytki ? Naped mam od 2 dni i korci mnie isc go zareklamowac... no bo niby czemu naped teoretycznie lepszy (szybszy) nagrywa wolniej od swojego leciwego poprzednika ? Aha, jeszcze konfiguracja kompa ;-) ABIT BE6 ATA66 RW - Yamaha CRW2200 BOX CD - Teac x40 HD - Segate Barracuda 20 GB RAM - 448 MB OS: WinZgroza 98 SE PL (chodzi ladnie, praktycznie zero zwisow) Napedy CD i RW podpiete do kontrolera ATA 33, HD do ATA 66. Z niecierpliwoscia czekam na wasze porady... :-) pozdr. Greg ICQ# 70908070 e-mail: biggreg@poland.com |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|