![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.07.2002
![]() |
Testy W Nero Cdspeed
Cześć mam takie zmartwienie, otóż ja po wypaleniu każdej płytki sprawdzam czy dobrze się ona odczytuje i czy działa .
Sprawdzam to w ten sposób że testuję takie płytki w Nero CDSpeed no i czasem jeśli nawet Nero Burning napisze że płytka dobrze się nagrała to po przeprowadzeniu testu Z zakładki EXTRA np. ScanDisk albo CD Quality Test to wykrywa mi błędy. W Scandisku płyty to czasem znajduje mi czerwone sektory (teoretycznie nieodczytywalne) w 75-90% i nie może ich odczytać albo żółte sektory które niby są uszkodzone. Natomiast co do Quality Test to jest podobnie często znajduje mi jakieś błędy. Chciałem się spytać o przczynę bo ja sam tego nie rozumiem, bo jeśli Nero Burning Rom pisze ze wszystko sie dobrze nagrało i płyta jest ok i jeśli nawet moge przegrać np. film na dysku po zapisaniu metodą kopiuj-wklej to kompletnie nie rozumiem tego stanu rzeczy co wypisuje CDSpeed ?? Może mi ktoś to wytłumaczyć ?? P.S Używam płytek dość dobrych bo Esperanza i Platinum (także nie sądzę żeby to była wina płyty ponieważ w obydwu przypadkach było ok) Moja nagrywara to LiteOn 40125S z najnowszym biosikiem ZSOP. Pomocy !!!
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.06.2003
![]() |
Testy wykonane CD Speedem nie sa na tym forum uwazane za idealne. Jestes szczesliwym posiadaczem LiteOn'a - sproboj programu o nazwie K CD/DVD Probe v1.1.4
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Nic nie piszesz na temat konfiguracji sprzętu. Spróbuj nagrać płytkę z mniejszą prędkością i ją przetestować.
Aha i przychylam się do sugestji Case. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|