![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.12.2002
![]() |
Teac W512EB błędy błędy
Witam.
Proszę o porade dotyczącą powyższego teaca. Problemy rozpoczęły się po wgraniu nowego biosu(chyba d),kolejne też nic nie pomogły(e i f), potem zmiana (z f na b).Również wieczne problemy i psucie płyt. Aktualnie mam najnowszy bios, czyli 2.0h. Nagrywarka wypala większośc płyt OK, lecz od czasu do czasu (nawet często), niszczy plyty.Nagrywam w nero (zawsze uaktualnione,obecnie 5.9.9.17) i clonie cd (4.1.0.1).Sa różne objawy błędów. Raz przerywa po nagraniu kilku procent.Innym razem pod koniec.Najczęstszym jednak błedem jest "illegal medium",obojetnie czy jest to akkos esperanza,platinum czy verbatim.Kiedyś na 30 akkosów 12 nie chciało nagr w nero(po napełnieniu bufora wywalalo błąd "illegal medium" oraz "Could not perform Fixation" . Już myślałem,że płyty zepsute, ale sprawdziłem u kolegi na lgx32, i wszystkie się nagrały.Ostatnio obywa się bez komunikatów o błędach,niby wszystko kończy się sukcesem, ale po włożeniu z powrotem płyty nic na niej nie widać, natomiast powtórn próba nagrania na ten sam nośnik jest niewykonalna(nośnik nie jest pusty). Nie wiem czym może to być spowodowane poza biosem. teac na 2 szynie jako master, na 1 dysk seagate(master) i cdrom lg crd8522b(slave). System xp pro pl(wcześinej win98, to samo).płyta solteca.Teac ma włączone DMA. Będę wdzięczny za pomoc. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|