![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.06.2002
![]() |
![]()
Czy ktos wie jak wygląda sprawa opłat na rzecz tworców w Polsce i jkaie są perspektywy bo to co jest w tej informacji dotyczy tylko Kanady chyba.
Jesli nie to trzeba juz robic zapas CD RobertD |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() |
Jeżeli dobrze zrozumiałem tą informację, a chyba tak, to muszę szybko kupić ze 200 płyt bo jeśeli teraz nie są najtańsze (mowa tu o firmowych) to jakie będą ceny po nowym roku :o Załamałem się
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.07.2002
![]() |
no , ja tez jestem cholernie ciekaw bo nie wiem czy robić zapasy. Wie ktoś troche więcej o tym
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
ten topic to chyba bedzie mial powodzenie
![]() wlasnie sie tak zastanawiam... troszke chaotyczny ten news, moze autor byl tak zalamany, ze pisal w afekcie :-D . swoja droga to nie wiem czy ta tabela dotyczy korekty cen w Kanadzie (ale w zl?) czy w Polsce co jest bardziej prawdopodobne. Jesli dotyczy sytuacje w Polsce to z tego co wniaskuje sa to tylko domysly autora newsa wiec spokojnie i bez goraczkowania sie - panowie. ps. w niedziele frune na gielde po 100 plytek 8) (tak na wszelki wypadek)
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.03.2002
![]() |
Niech by sprobowali takiego walka wywinac. Ostatnio nasz kochany rzad ma coraz glupsze pomysly. To co panowie zbieramy sprzet wojenny?
![]()
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.10.2002
![]() |
Panowie i panie
Cos tu nie pasuje, bo jezeli na dzien dzisiejszy obowiazuje oplata od plyty CDR 0,84 zl, a mozna kupic plyty po po 0,80 zl. To ja sie pytam gdzie ta oplata. Poza tym nie bedzie tak zle,i tu przyklad (bo mam siostre w USA ktora co jakis czas podesle mi troche plytek KTORE KUPUJE W SKLEPIE PO 15 CENTOW i dodaje, ze sa to plytki markowe TDK, Philips). pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#7 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Ciekawy jestem cen płyt RW podanych w newsie - jest tam napisane, że aktualnie kosztują 0,84 zł za sztukę, ale czy ktoś widział takie tanie? U mnie ceny zaczynają się od 3 zł za sztukę, więc coś mi tu nie pasuje.
![]()
#8 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
To chyba pomyłka piszącego bo u mnie na giełdzie (Kraków) CD-RW kosztuje ok. 3zł a w sklepie nawet 7zł (zdziercy!)
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
Cytat:
mi brat przywozi RW po 2,50zł z jakiegoś Hipermarketu Nashua (tak to sie pisze ?). i obiecał mi załatwić coś innego po 1,99zł (od jakiś kumpli ze sklepu)
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.06.2002
![]() |
Otwierając ten topic liczylem na wiekszą wiedzę forumowiczów niz moja. Obawiam sie że jest to trend i jesli nawet opłaty są w Polsce w tej chwili mniejsze, to i tak zostaną podniesione wg. tego schematu. A po lobby "artystów" można się wszystkiego spodziewać (patrz sytuacja z programami telewizyjnymi i opłaty jakie będą ponosic telewizje kablowe, a organizacji chetnych do pobierania opłat jest już mnóstwo, często kilka z nich reprezentuje tego samego artystę)
ps. I tak największymi wygranymi będą wszelkiej maści pośrednicy RobertD Ostatnio zmieniany przez RobertD : 11.12.2002 o godz. 19:45 |
![]() |
![]() |
#11 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() |
zapowiada sie ze bedzie jak z benzyna 70% to podatek :-)
#12 |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Nie panikujcie - zdaje się że news dotyczył opłat za nośniki, ale w Kandzie. Popatrzcie na źródło informacji.
Oczywiście ustawodawca szykuje coś od nowego roku, ale nie wiem w jakiej skali. |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
eee to jednak chyba o Kanadzie...
chociaż na www.gazeta.pl też cos na ten temat piszą. Ale jak nie można się zdenerwować czytając takie rzeczy... Wszedłem jednak na źródło z cbc.ca i tam nic o Polsce nie piszą. Poza tym tam jest napisane w $ kanadyjskich (~2.50 zł), a autor newsa przeliczył na $ amerykańskie (~4.00 zł). Mimo wszystko, jeśli to wejdzie i u nas to ten kraj naprawde zejdzie na psy...
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
#15 | |
.: AT90S2313 :.