![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
HaryPoterPL
Witam:-)
Pytanko odnosnie gry zamieszczonej w temacie. Dostalem ostatnio do spawania te gierke i wynalazlem ciekawostke. Zabezpieczona SD2 wiec przegralem clonem3341. Ustawienia; odczt cdprotection wybrany z clona, predkosc odczytu max, zapis cdprotection wybrany rowniez z clona z tym, ze wylaczona opcja naprawiania slabych sektorow, predkosc zapisu 16x; spawarka liteon 32x. Przegralo sie poprawnie (sprawdzalem na trzech roznych cdromach). Te sama gierke przegralem w programie nero 5580 i...rowniez plytka dziala poprawnie. Czyzby nero potrafilo "przegrac" SD2? Moze ktos z uczestnikow forum wyjasni mi dlaczego tak jest? Z tego co wiem nero nie pomaga w wykonaniu poprawnej kopii SD2. Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
a kopiowales z oryginalu czy innj kopiiiii?
![]() ![]()
#3 |
Bywalec
![]() |
Re:-)
Wlasnie, zapomnialem dodac:-) Kopie robilem z oryginalnej plytki. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.03.2002
![]() |
... just only Lite-On
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Nie wiem co prawda jak to zrobiles, bo w nero sa tez rozne opcje do ustawienia i prawdopodobnie jest mozliwe przegranie SD2, ale trzeba to robic sposobem.
Sam nie probowalem tylko tak slyszalem. A jesli wrzuciles sobie tak n "pale" i skopiowales to napewno nie byla zabezpieczona SD2. Mogla byc juz "spaczowana" i podobna do oryginalu. Badz oryginalna tylko nie zabezpieczona. Jak wiadomo niektorzy producenci wypuszczaja na rynek gry zabezpieczone, a po jakims czasie juz nie zabezpieczone, gdyz za kazde zabezpieczenie sie placi. Sam mialem stycznosc z oryginalnymi plytami, ktore nie byly zabezpieczone jak np. Diablo. Napisz cos wiecej bo jakos nie wierze, ze udalo ci sie to zrobic. |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Hehe...nie chodzi o to, ze sie chwale i nie mam zamiaru nikomu wciskac kitu:-) Pisze jak jest. Sprawdzilem plytke clonem, roznymi jego wersjami (stara i nowa, niemiecka, angielska i polska) i wyszlo ze jest zabezpieczona SD2. Wypalilem w nero tylko dlatego, ze chcialem sprawdzic jak dlugo bedzie robil obraz i co z tego wogole wyjdzie. Clonecd zrzucil w ok 7 minut, nero zajelo to ok pol godziny. Podczas zrzucania clonem w jego logu wyskakiwaly mi bledy w przedziale sektorow 200 do 10000, czy cos kolo tego, dokladnie nie pamietam. W nero zadnych specjalnych ustawien ani tez trikow nie robilem, poprostu zrzucilem obraz a pozniej spawanie na cdr. Sam bylem zaskoczony rezultatem. Plytka HPPL jest oryginalna, tloczona, zreszta mialem komplet (pudelko i jakies tam ksiazeczki). Nagralem na cdrw; sprawdzilem w systemie win2000 i winxp a napedy to dvd pioneer 116, cdrom teac 40x oraz nagrywarki, moja 32x liteon i lg 16x. W kazdym z przypadkow dzialalo bezproblemowo. Nie stosowalem crackow ani patchy. Coz mam jeszcze dodac? Jesli ktos czuje sie niedoinformowany niech napisze a ja postaram sie odpowiedziec. Pozdrawiam i milego popoludnia. |
![]() |
![]() |
#7 |
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Szczerze mowiac jak nie potwierdzi tego jakis dluzszy uzytkownik tego forum, to tak jakos nie nie bardzo to mnie przekonuje.(ale jak napisalem jest to mozliwe)
Ale nie bede juz podwazal tego co napisales bo nie o to chodzi. Dodam jeszcze, ze clony sie myli (czasam). To tylko taki programik ulatwiajacy rozpoznawanie zabezpieczen ale nie jest nieomylny. U mnie SD2 wykrywa on na jednej plycie, na ktorej zgralem sobie dane. Wiec ma tez wady. No ale nic to tak na marginesie. A poza tym to uwazam, ze zle zatytulowales ten post. Powinien on brzmiec mniej wiecej "Przegralem SD2 nero" lub cos w tym stylu. Bo widzac Hary.... wejdzie mniej osob na to. Ale i tak moze wywiaze sie ciekawa dyskusja. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.06.2001
![]() |
;D A wez ta kopie zrobiona nero i idz sprawdz u kumpla, ktory wczesniej nie instalowal Harrego... Watpie zeby ruszylo }>
Taki bajer sie zdaza, kiedy z oryginalu zainstalowales gre, pozniej ja odinstalowujesz (ale cos tam zostaje) instalujesz z kopii i gierka pomyka, ale jak zrobisz format i sprobujesz zainstalowac z kopii wtedy du...a (przez duuuze D) Pozdro
#9 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
taki manewr w wykonjiu Operation Flashpoint przekonal mnie do zakupu oryginalu (49 zeta za to cudo to i tak ZA malo)
inna sprawa ze z Flaspointem nie poradzil sobie nawet LTR24... :-)
![]() |
#10 | |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Cytat:
Pozdrawiam
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
Coz wywiazala sie mala dyskusja. Moze i rzeczywiscie plytka wcale nie jest zabezpieczona, choc clony podaje, ze jest. Fakt tez, ze odpalalem gre z instalki ktora zrobilem z oryginala i moze tutaj jest pies pogrzebany. Moze pozniej juz nie jest sprawdzana autentycznosc nosnika i dlatego moge odpalac gierke. Sam nie wiem. Ale...to drugie akurat moge sprawdzic, bo mam i te plytke i kompa na ktorym wczesniej nie byl zainstalowany HPPL. Sprawdze i podziele sie wynikami za tydzien. Mam jednak teraz inny problem. Nazywa sie Diablo2PL. Z opisow na cdrinfo oraz na cdrfreaks.com jasno wynika ze liteon 32 nie ma problemu z wypaleniem securomnew. I tak myslalem do wczoraj, kiedy to wyspawalem te gierke i...lipa --nie dziala. Kopiowalem clonecd3341, niby przegralo sie poprawnie a dzialac nie chce:-(. Ustawienia clonacd mialem rozne. Te z clonyxl jak tez te z clonacd ustawionego na spawanie z cdprotect. Sprawdzalem przy roznych predkosciach odczytu, zapis natomiast zawsze 12x. Plytke wypalalem nie z oryginalu a z wczesniej zrobionej kopii(chyba na spawarce tdk), ktora dziala bez zadnych patchy i innych takich. Nagrywalem na cdrw. Moze ktos mi doradzic dlaczego tak jest. Bede dzwieczny za wszelkie uwagi. Co do tytulu posta moze masz i racje ze nie jest zbyt chwytliwy, ale najpierw napisalem a pozniej pomyslalem i tak zostalo:-) Pozdrawiam i milego dluuuugiego weekenu:-))) |
![]() |
![]() |
#12 |
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Co do Diablo to ja akurat mialem go niezabezpieczonego.
Piszesz, ze nie udalo ci sie go skopiowac standardowymi metodami wiec oprocz audio i data sprobuj dodac fast error skip. A pozniej jeszcze mozesz sprobowac audio, data, fast error i intelligent bad sector scanner. Zobacz moze ci pojdzie. Pozdro |
![]() |
![]() |
|
|