![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.10.2001
![]() |
HELP! Mam do wyboru 2 nagrywarki . Którą kupić?
Teraz już zdecydowałem odrzucić Lg i Samsunga...po prostu za dużo z moich znajomych narzekało na nie i mój wybór ograniczył się do tych 2: A więc którą wybrać?
LiteOn 12101B 12/10/32 burnproof czy Nec 7700 12/10/32 just link ? Dzięki! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
Co jest? Nikt nie miał doczynienia z tymi nagrywarkami?
|
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Z LiteOn nie mialem do czynienia.
Mam za to NECa NR-7700A. Poczytaj sobie test na cdrinfo.pl (zauwaz ze jest to test z wersja BIOSa 1.01). Kiedy kupilem nagrywarke byla ona wlasnie z takim firmware. Wlaczylem ja i zalamalem sie.... Nie obslugiwala praktycznie niczego... ![]() Niewiem jak to bylo mozliwe.... Zrobilem upgrade BIOSa i troszke rzeczy sie pozmienialo. Moze napisze Ci + i - tego palnika (wg mnie): Plusy: -tania -nagrywa x12 CDR, x10 RW -niezle osiagi odczytu (x32) w praktyce ok. x25 -JustLink (naprawde dziala) -pali CD-TEXT Minusy: -po upgrade BIOSa zniknela obsluga UDMA2 -glosny wysuw tacki (da sie wytrzymac - bez przesady) -nie obsluguje DAO RAW (przynajmniej u mnie - jezeli jest ktos komus to dziala e-mail plis) -nie obsluguje overburnigu (nie przeszkadza mi to chociaz cos czuje ze bedzie kolejny upgrade BIOSa - tym razem oficjalnego) -molo ktory program ma odpowiednie sterowniki - dopiero trzeba ciagnac z netu -nerwy ktore stracilem.... Na moje potrzeby wystarczajaca. Nie pirace nic i nie jara mnie ze moge sobie 3 MB wiecej na CD nagrac (chociaz czasami jest to irytujace ). Nie wiem jak tam LiteOn ale juz sama nazwa NEC brzmi troche bardziej solidnie. PS. nie sugeruj sie tym co na pudelku pisze.... ![]() |
![]() |
#4 |
Niedzielny Palacz
Data rejestracji: 16.10.2001
![]() |
nie lepiej dozbieracz szmalu troszke i kupic porzadniejsza firme
szkoda nerwow czasu i ogolnie po co sie pozniej wqrzac jak sie okaze ze czegos nie mozna skopiowac zastanow sie nad Plextorem Teac z tymi wypalarami mam mile wspomnienia... |
![]() |
![]() |
#5 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Benny ma rację. Lepiej raz kupić coś bardziej markowego.
TYLKO RAZ i to coś trochę bardziej markowego. Pozdrawiam
#6 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.08.2001
![]() |
Podzielam niektórych zdanie i proponuje dorzucić trochę kasy i kupić coś lepszego!
Może YAMAHĘ?? Sam mam Yamahę i zachwalam!!! Lecz pewno jest kilka nagrywarek trochę tańszych i tak samo dobrych, ale to już Twój wybór!!!!! Pozdrawiam
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.08.2001
![]() |
Naprawdę opłaci ci się dorzucenie kilku złotych i kupno nagrywarki lepszej firmy.
Ja mam już czwartą nagrywarkę, od razu napiszę ci, że Yamaha - choć jest świetną firmą - nagrywarki wypuszcza dobre, ale ubogie. Słabe możliwości po prostu. HeniekGD ma rację - są naprawdę dobre, ale wielu rzeczy im brakuje. Mam aktualnie Teaca CDW516EB02 (16/10/40 z Advanced Burn Proof) i uważam go za świetną nagrywarkę, choć niestety gryzie się z moją płytą (i nie tylko moją) i niektórym użytkownikom sprawia problemy. Napisz (e-mail) za ile chcesz nagrywarkę kupić, może polecę ci coś taniego (zobacz np. www.polbras.com), a dobrego. Pozdrowienia.
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Nie opłaci mi się kupno lepszej nagrywarki bo wydam więcej :-)
A tak na serio to bede nagrywal tak srednio raz na tydzien i nie potrzebuje jakiegoś demona predkosci. I z tego co widze i piszecie jakie wady ma Nec to kupie LiteOna .Chyba jest OK! A nie zależy mi na znaczku Teac czy Yamaha :-). Zreszta gdzies przeczytałem że ten LiteOn to jest Oemowa wersja Plextorra czy Creativa... coś takiego... Może wiecie coś więcej na ten temat? |
![]() |
![]() |
#10 |
Gość
|
Ja bym nie ryzykowal z Necami ani Liteonami,lepiej doplacic i kupic lepsza,uzywam LG ced8080 i nie narzekam,jest bardzo dobra i tania
|
![]() |
#11 |
Gość
|
Jeżeli masz mało kasy kup LG 16x jeżeli masz więcej TEAC 16x
i będziesz zadowolony z tym że: za LG : kopiuje SF2, jest tania, przeciw LG : ale nie radzi sobie z mocno porysowanymi płytkami nie zrobisz testu na max. overburnig bo nie działa (Feurio, CD Speed) za TEAC : dobrze sobie radzi z porysowanymi płytkami można przeprowadzić test na max. overburning przeciw TEAC : nie kopiuje SF2 droższa o 100 zł Co do innych z firm którymi miałem styczność to YAMAHA,SAMSUNG,RICOCH nie polecam i juz nigdy tego do rąk nie wezmę. |
![]() |
#12 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cytat:
Może jak raz w tygodniu będzie palenie to wystarczy Ci TEAC 8x. Pozdrawiam
![]() |
#13 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.03.2002
![]() |
ok Ja mam liteona 12101b i jest to za***isty sprzet
Jedyny problem z jakim sie spotkalem to ten ze nie moglem 2 piratoooof audio zrzucic ![]() (ostatnio jednemu padla po ok 2000 sztuk ![]() ![]() ![]() Sama firma ? rozumiem wasze obawy co do czegos u nas nieznanego ale w niemczech firma ta jest juz obecna na rynku od wieeelu lat wiem bo jakies 4 lata temu kupilem tam cd rom liteon 24x i do tej pory dziala za***iscie (a zapewniam ze zywot mial ciezki ![]() Moze dlatego zachwalam tak ta firme bo jestem z nia zwiazany a sfoja droga Wg mnie lepiej kupic teraz liteona ktory jest duzo tanszy i pali za***iscie zaosczedzona kase odlozyc od kazdej plytki wypalonej za kase odlozyc sobie zeta a za rok kupic sobie nagryware liteon min 24x bo bedzie znowu tania jak barszcz a jak latwo obliczyc 1 liteon + 1 liteon =2 lata gwarancji a do tego nagrywarka robi sie lepsa i lepsza i lepsza .... Co do uzytkownikow plextora klopot z glowy zamiast kupowac plexta (no wiem ze jest za***isty) od razu mamy na 2 liteony ![]() Co do kupowania drogich nagrywarek (ze nie warto) niech posluzy przyklad mojego kumpla Kupil on sobie jakies 10 miechow temu ricocha 12x10x32 na raty !! (cena ponad 1000zl) Splaca go splaca nagrywarka okazala sie totalnym shitem ,dostal juz druga - pierwsza padla po 3 miechach druga sie sypie a do splacenia zostalo mu jeszce jakies 400 zl za ktore mial by za***istego liteonika ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Gość
|
Prezes nec:
nie widziales - nie gadaj ![]() Przeczytales + i -. To poczytaj tez to co napisalem nizej (o tym ze na moje potrzeby wystarczajaca ). Jak chcesz palic seryjnie plyty to zamiast jakiegos plextora ktory kosztuje kosmiczne ceny lepiej kupic jakies dwa albo trzy badziewia i nagrywac pod NERO ktory obsluguje kilka nagrywarek. Powiedzialem: mi ta nagrywarka wystarcza - nie interesuje mnie czy lamie jakies zabezpieczenia czy nie. A co do solidnosci NECa to poczytaj sobie testy DVD NEC 16x. |
![]() |
#15 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.10.2000
![]() |
IGI a gdzies ty wyczytal ze plextory i liteon (12x) to to samo. Bo prawda jest taka, ze creative na poczatku do swoich obudow wkladal plexy, a potem jak klienci sie napalili zaczal wkladac liteony. To bynajmniej nie oznacza, ze plextor i liteon to to samo. Podobnie zrobil creative z nagrywarkami 8x. Najpierw wkladal plextory, a jak klienci sie napalili to zaczal wkladac samsungi i panasonici. To nie oznacza, ze plextory, samsungi i panasonici to to samo, no nie.
Sprawa druga. Jak bym mial 2000 plyt do wypalenia w pare miesiecy to bym sobie nawet glowy nie zawracal nagrywarkami typu liteon. Bo ciagle latanie po serwisach w razie co mnie nie bawi. No i co robic gdy jedna nagrywarka w serwisie kupic nastepna i sie modlic by ta nie padla? |
![]() |
![]() |
|
|