![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.05.2002
![]() |
jak zmusic wypalarke do wypalenia jakichs wzorkow?
chodzi mi o to zeby wymusic na wypalarce wypalenia na plycie tego co chemy znaczy np jakiegos wzorku.. czy mozliwe jest wygenerowniae takiego pliku i uzycie jakiegos programu, czy moze da sie jakos zaprogramowc wypalarke spod asemblera... prosze o pomoc
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.03.2002
![]() |
ten temat byl juz przerabiany (jesli dobrze pamietam ktos chcial wypalac cedeki w gwiazdki), tak ze najlepiej bedzie jak sobie poszukasz
![]() bylo tam kilka odpowiedzi i zalozenia teoretyczne wlasnie do jakigos jezyka programowania ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
No tak szybkiej odpowiedzi to sie sie spodziewalem. Dzieki welkie zaraz sobie poszukam
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
zgadza sie niestety nic tam nie ma
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Byl taki news na cdrinfo z 12.04. autor Misiek4 - cytuje:
" Plotki o nowej nagrywarce Yamahy - Misiek4 W sieci krążą plotki jakoby najnowszy model nagrywarki firmowanej przez firmę Yamaha umożliwiał zapis płyt CDR z prędkością x48, płyt CDRW z prędkością x24 oraz odczyt płyt CD z prędkością x52. Dodatkowo nagrywarka ma umożliwiać zapis płyt audio w trybie Audio Master Quality Recording z prędkością x8. Nowością ma być technologia DISK@TATOO umożliwiająca tworzenie znaków graficznych na płytach CDR (przy użyciu lasera nagrywarki)." Byc moze Misiek4 moglby dopowiedziec ci cos wiecej na ten temat albo jakos nadac kierunek dalszych poszukiwan. Paru ludzi na tym forum na pewno byloby ciekawych efektow twoich poszukiwan. |
![]() |
![]() |
#7 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Nie plotki tylko fakty Grzeniu - słabo czytasz: http://www.cdrinfo.pl/njusy/cebit2002/yamaha.php3
Pozdrawiam Misiek4 |
![]() |
![]() |
#8 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
ja to np. mam tak ze jak to zrobie to mam zaliczenie przedmiotu.. koles sobie tak wymyslil wiec to jest mozliwe chyba... ale ja sie do tego zabrac... phi... jak dotad zbytni mnie nie interesowaly takie sprawy ale moze ja wiem wygenerowac obraz i go bez przekodowywania wypalic czy to jest mozliwe? Czy zawsze dane sa kodowane... bo taki plik to mozna wykombinowac zeby mial te zera i jedynki ale czy tam tam dochodza jeszcze dodatkowe dane.... moze wiecie? bojest chyba mozliwosc np zrzucenia identycznego obrazu bit po bicie z plytki... wiec mozna i w druga strone chyba...
|
![]() |
![]() |
#10 |
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
re
będą to tylko teoretyczne rozważania, oparte na strzępach informacji i legendach ludowych, wszelkie uzupełnienia mile widziane. 1) OBIŁO mi się o uszy, kiedyś gdy szukałem informacji o zabezpieczeniach, iż z pośród wielu zabezpieczeń na rynku jedno jest w praktyce nie do obejścia (tages jest, kwestia czasu i nowych sterowników) mianowicie program sprawdzał odległości FIZYCZNE na płycie pomiędzy kolejnymi ścieżkami i jeżeli były ok, kontynuował uruchamianie. Pamiętam tylko że zabezpieczenie to było użyte tylko raz do jakiegoś programu, czy to z racji ceny tego rozwiązania czy może niezdloności napędów do odczytu dokładnych odległości - nie wiem. 2) Jako iż kontrola nagrywaki, jeżeli chodzi o ten jeden aspekt jest bardzo ograniczona, wydaje mi się że dokładne kontrolowanie miejsc w których powstaną wzory, nie jest możliwe przy tak niedoskonałym sprzęcie jakim dysponujemy - warunkiem tutaj jest wprowadzenie nowszej generacji układów w nagyrwarkach - co planuje zrobić Yamaha. 3) wypalanie innych wzorów na obecnym sprzęcie jest, hmm możliwe, wystarczy: a) algorytm modyfikujący pozycję landów i pitów na płycie ![]() b) dao-raw c) dużo wiedzy i szczescia 4) napisz do Yamahy i zaproponuj im beta-testy softu a my im je zrobimy ![]() 5) podkreślam stronę czysto teoretyczną mojej wypowiedzi, jest już cholernie późno i trudno mi się po juwenaliach myśli ![]()
#11 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
SoBal2k2 - odnośnie punktu 1 to ja o tym gdzieś czytałem.
#12 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.04.2002
![]() |
Fajnie jakby cos takiego bylo mozliwe ;] A moze juz jest? Kto wie...
|
![]() |
![]() |
#13 |
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
Pedros, sprecyzuj, co to ma być:
SoBal2k2 - odnośnie punktu 1 to "JA" o tym gdzieś czytałem. SoBal2k2 - odnośnie punktu 1 to ja TEŻ o tym gdzieś czytałem. która odpowiedź dobra ? greetz
#14 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Qrczę - nie mogę sobie teraz przypomnieć gdzie czytałem, ale kiedy po raz pierwszy natknąłem się na SD2 (którego mój ówczesny LG 12x nie mógł skopiować) to zacząlem najpierw kopać w literaturze i sieci o zabezpieczeniach.
I właśnie wtedy (w jakiejś książce chyba) natknąłem się na informację, że gdzieś tam próbują zrobić zabezpieczenie płyt opierające się na pomiarze (kontroli) odległości kątowej pomiędzy początkiem i końcem zapisu. Może było o tym na CDRinfo ? Nie pamiętam. Wiadomo - każda nagrywarka wypali inaczej, moooże ![]() Więc chodziło mi o to: ja TEŻ ![]()
|
|