Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.12.2005, 22:22   #1
SSJ2
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.12.2005
SSJ2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hl-dt-st Cd-rw Gce-8240b...

...to moja nagrywarka. Ostatnio robiłem składankę. Okazało się ze cd.1 wykracza o 2min poza norme a cd.2 o 5. Poszedłem do sklepu kupiłem dwie wydaje mi się dobre płyty 800MB. Mam Nero 7 Premium. Za nic nie potrafie nagrać tego z overburningiem. Próbuję, zmieniam, stosuje, ściągam inne programy ale nic. Jeśli ktoś mógłby mi pomóc byłbym bardzo Wdzięczny

Dziękuję
SSJ2 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.12.2005, 22:24   #2
Ghost_mode
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 25.02.2004
Ghost_mode niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
W czym problem ? Nagrana płyta nie działa czy jakis komunikat nero nie pozwala nagrać płyty ?

Ghost_mode jest offline  
Stary 18.12.2005, 22:36   #3
SSJ2
Nowy na forum

Tzn płyta się normalnie nagrywa, nawet pasek po włożeniu 800-tki wydłuża się, tyle, że w każdym utworze jakiś fragment przeskakuje i utwór nie jest płynny. Zresztą przed każdym zapisem pojawia się komunikat, że coś można nadpalić, że potem może uszkodzić to nagrywarkę albo zapiski na płycie itp. Jak chyba przy każdym overburingiem
SSJ2 jest offline  
Stary 18.12.2005, 22:50   #4
Ghost_mode
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 25.02.2004
Ghost_mode niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Płyty 800 to lipa, tylko niektóre marki dobrze działają - koledzy z forum powinni wiedzieć które, ja się tym nie zajmuję...
Polecam zmienić na jakieś TDK - o ile podałem złego producenta to zaraz ktos mnie poprawi

Albo możesz kupić jakiegoś verbatima albo cos co sie lepiej nadpala 700 i spróbować nadpalić te 2 min, w najgorszym przypadku nie będzie działał ostatni utwór a reszta będzie ok, a zazwyczaj wszystko ładnie działa.

Ghost_mode jest offline  
Stary 18.12.2005, 22:53   #5
SSJ2
Nowy na forum

Ach już widze, że nie dodałem na początku że te 800MB to Verbatim i o ile się nie myle i wyczytałem na tym forum są to jedne z lepszych płytek
Chyba nie dam rady z tymi dwiema minutami noi z pięcioma
Dziekuję za odpowiedzi
SSJ2 jest offline  
Stary 18.12.2005, 23:54   #6
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Te skladanke robisz z mp3?
Jesli tak, to najpierw przerob te mp3 na wav np cedexem i dopiero potem wypalaj. Nero 7 cos kaszani przy muzie z mp3.
Jaka predkoscia wypalasz? Mam nadzieje ze nie na maxa.....ustaw gdzies 16-24x.

W ustawieniach nero wlacz tzw "krotki lead out", zyskasz ok 13MB, wtedy raczej na pewno wypalisz te plyte co ma 2 minuty wiecej na plytce 700MB, z ta druga mozesz probowac....chociaz to troche duzo sie juz wydaje.

Probuj. Powodzenia
Stary 19.12.2005, 00:07   #7
SSJ2
Nowy na forum

Tak więc rzeczywiście z mp3 i ustosunkuje się do Twoich wskazówek, tyle że wavy s zajmuja tyle miejsca, ale spróbuje
Zawsze Audio nagrywam 8x

Dziękuę za cenne wskazówkiDobranoc

Aha a czy tę płytę z 2 min to mam mp3 przerobić na wav??

Ostatnio zmieniany przez SSJ2 : 19.12.2005 o godz. 00:12
SSJ2 jest offline  
Stary 19.12.2005, 00:33   #8
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Aha a czy tę płytę z 2 min to mam mp3 przerobić na wav??
Tak, wszystkie mp3 przerob wczesniej na wav. Nero 7 ma prawdopodobnie cos skaszanione z koderem mp3, dlatego pisalem zebys przerobil czyms innym, np cedexem. Ewentualnie wrocic do nero 6.6.x.x.

PS Tak przy okazji - ja bym raczej kombinowal zeby wypalic to na plyty 700MB. Z tymi 800 mozesz (nie musisz) miec klopoty z odczytem w stacjonarnych czytnikach. Moze z tej cd2 lepiej wyrzucic jeden utworek, o ile jednak nie wejdzie?

Twoje uprawnienia: