![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Ricoh MP9120 Combo
Stałem się dziś posiadaczem mego wymarzonego combo. Skusiłem się na wersje builk, co dla mnie oznacza, ze poza samym napędem dostałem wyłącznie kabelek audio... Czy ktoś mógłby mi podesłać drivery do windozy? WinOnCD 3.7 nie wykrywa napędu jako CDRW, dlaczego? Nero załapał, ale ja nie lubię Nero! Czy WinOnCD ma jakąś łatkę na JustLinka
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.10.2000
![]() |
Przecież żadnych driverów nie trzeba, ja też mam to combo od paru dni i wypalałem na razie tylko pod Nero i wszystko jest OK.
Radek |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Co do Nero, to faktycznie chodzi jak zyleta, ale moj ulubiony WinOnCD 3.7 nie rozpoznaje tej nagrywarki. Potrzeba driverow. Aha, mam problemy z odczytem sciezek audio. W testach wyglada to rewelacyjnie, a u mnie predkosc zczytywania powyzej x4 to pada synchronizacja (Audiocatalyst).
|
![]() |
#4 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
W testowanym na naszej stronie modelu audiograbber wskazywal wysokie predkosci zrzucania sciezek audio, ale z kolei chlopaki ze strony CDRW Central, tez mieli pewne problemy z odczytem audio. [html]<a href="http://www.cdrwcentral.com/reviews/ricoh/mp9120a/page5.htm" target="_blank">Zobaczcie sami</a> [/html]
Pozdrawiam Misiek4 |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.10.2000
![]() |
Panowie, przeprowadziłem przed chwilą szybki teścik, z którego wynika, że każdy może mieć rację. Wziąłem 3 różne płytki i sprawdziłem rippowanie na każdej z nich 3 ścieżek - pierwszej, środkowej i ostatniej w Audiocatalyście. Oto wyniki:
a) Sting "Brand New Day" - oryginał b) U2 "Discotheque" - oryginał c) Asterix i Obelix soundtrack - oryginał ścieżka pierwsza środkowa ostatnia płyta a) 8x 12-15x 18-20x płyta b) 14-15x 14-15x 14-15x płyta c) 2,20x 2,20x 2,20x Sprawdźcie u Was, myślę że będzie podobnie. A więc testy zrzucania audio są możliwe do porównania między napędami, jeśli użyje się tej samej płytki wzorcowej do testów. Pozdrawiam Radek |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
Hmm, u mnie to wyszlo jednak zupelnie inaczej. Predkosc byla praktycznie taka sama bez wzgledu na odleglosc sciezki od srodka plytki. Przy ustawieniu predkosci zczytywania na x32, x20, x12, x10 - i tak bylo x8 (poszla synchronizacja w audiocatalyscie). Przy nizszych predkosciach bylo x4, x2 zaleznie od ustawien (bledow synchronizacji nie bylo). Co ciekawe, zczytalem tak cala plytke (x8 i x4) i wszystkie odpowiednie wavy byly identyczne (porownywalem bajt po bajcie)!!! Wniosek, ze nie musze sie tymi "bledami" synchronizacji przejmowac
![]() |
![]() |
|
|