![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.09.2002
![]() |
![]()
witam...
na poczatek to w tym temacie jestem kompletnym lamerem a chcialbym sie dowiedziec jak wypalic plytke z filmem jesli: 1-mam film na dysku-format to avi no w kazdym razie daje sie ogladac na playerku od divix (bestplayer) 2-bezposrednio z plytki w divix-e nagrywarka lite-on ltr 40125s i nero burning czy to jest mozliwe w nero..( bo jak tworze w nim to z filmu 650Mb robi cos ponad 980Mb) czy tez trzeba uzyc innego programu i prosze bez zlosliwosci bo kazdy przeciez kiedys zaczynal a piecyk mam od dzisiaj :cool: dzieki za wszelkie ewentualne rady i sugestie |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
Nic nie konwertuj tylko poprostu utwoz kompilacje CD-Rom(ISO) i przeciagnij tego avi'ka do kompilacji, wypal i ogladaj.
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Gość
|
Cytat:
-masz CDR i CDRW na osobnych kanalach, bo inaczej transfer miedzy napedami sie kaszani! (przynajmniej u mnie). A w Nero, po prostu - przeciagasz AVI do kompilacji i wypalasz w trybie DAO! (bez kreatora-bo jak ma wiecej niz 700 mb, to musi byc overburn. |
|
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.08.2001
![]() |
1. Jeśli nagrywasz film z dysku to tak jak pisał Taz musisz wybrać CD-Rom(ISO) po lewej stronie (1 ikonka). Jeśli film będzie miał ponad 700MB będziesz musiał włączyć nadpalanie bo ci nero napisze że masz za małą płytkę
![]() 2. Przy kopiowaniu z płyty na płytę wybierasz Kopia CD (w Nero), jednak ja polecam bardziej CloneCD do tych celów jest najodpowiedniejszy ![]() 3. Odpowiedzi na wszelkie inne pytania znajdziesz na tym forum lub na CDRInfo ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkich ..:: ![]()
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.09.2002
![]() |
witam
dzieki wszystkim !!!! (tu uklony) ktorzy pomogli- juz pierwsza plytka wypalona - ta z filmem reszte co i jak bede sie staral we wlasnym zakresie dojsc no chyba ze cos mnie mocno wk... ![]() jeszcze raz serdeczne dzieki ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
Ot i jeszcze jeden klient zadowolony odchodzi z usmiechem od ucha do ucha (niestety nie zdaje sobie sprawy, ze wroci tu jeszcze szybciej
![]() pozdrowka Tomo |
![]() |
|
|