![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.06.2002
![]() |
Liteon umarł :-( nie chce wysuwac tacki
Witam
Byłem (w sumie jeszcze jestem) szczęśliwym posiadaczem Liteona 40125S. Pewnego razu nie chciała się wysunąć tacka. Rozkręciłem obudowę komputeraz odłączyłem i podłączyłem kable i zaczęło działać. Więc się już tym nie martwiłem. Ale właśnie dzisiaj stało się to samo i poprzednia metoda zawiodła zatem jadę jutro reklamować napęd. Teraz pytanie: czy w sprzedaży są jeszcze modele 40125S z biosami z seri ZS0x. Bo czytałem że teraz sa też dostepne modele z biosami z serii XSUx które są podkręconymi 32x i nie dają się podkręcić na 48x. Zatem jeśli doszłoby do wymiany napędu to czy mam prawo domagać się otrzymania napędu z mojej serii czy też jeśli by chcieli mi wcisnąć tego XSUx to muszęgo wziąć? Czy w ogóle te napędy z serii XSU są gorsze?? Osobiście to bym wolał juz nawet wziąć Liteona 48x za dopłatą ale ciekawe czy to przejdzie. No i najważniejsze czy wymienią mi go od ręki z taką wadą ale tego mogę się już dowiedzieć tylko w sklepie. Czy komuś zdarzyły się już padnięte Liteony z powodu tacki? Pozdrawiam
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Liteon umarł :-( nie chce wysuwac tacki
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.06.2002
![]() |
Nie jestem lama ;-) Dioda miga raz przy starcie ale tylko raz.
Kable sprawdzałem i są OK a w miejsce nagrywarki podpiąłem teraz cdrom i ten nie ma żadnych problemów. Tacka nie wysuwa się ani software'owo ani hardware'owo. Tylko drucik jej pomaga. Możliwe że padł silniczek od wysuwania tacki.
|
|