![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
HQ-VCD
HQ-VCD, inaczej też High-Quality Video CD, wydaje się nieudokumentowany, a konkretne ulepszenia w stosunku do standardowych płyt VCD wydają niedostępne w internecie... Dowiedziałem się o jego istnieniu dzięki programowi k3b. Może ktoś coś wie na jego temat? Chciałem dostarczyć film do sądu więc chciałem go dostarczyć jako CD więc zrobiłem konwersję do formatu SVCD ale zaciekawił mnie ten HQ-VCD.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie jest to przypadkiem SVCD ?
![]() |
#3 |
![]() |
tak, z opisu k3b:
This is actually just a minor variation defined in IEC-62107 on the Super Video CD 1.0 format for compatibility with current products in the market. It differs from the Super Video CD 1.0 format in the following items: - The system profile tag field in /SVCD/INFO.SVD is set to 1 instead 0 - The system identification field value in /SVCD/INFO.SVD is set to HQ-VCD instead of SUPERVCD. - SEXT/SCANDATA.DAT is mandatory instead of being optional. - /SVCD/SEARCH.DAT is optional instead of being mandatory. Ale nie da się go nagrać, nie konwertując uprzednio do takiego materiału, który jest automatycznie wykrywany. Jako jedyny nie posiada też opisu parametru obrazu itd. więc nie wiadomo czy faktycznie się czymś różni, czy to jest po prostu jakiś zbędny standard SVCD. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
hq-vcd |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | |
|
|