![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
HUGO -tropikalna wyspa.
Chciałbym wykonać kopię tego krążka. Jak to zrobić?
|
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
uruchom clonyxl ( mozna pobrac z tej strony), jesli plyta jest bezzabezpieczen to wio jak leci przegrac, jesli jest zabezpieczona to clonecd z ustawieniami proponowanymi w clonyxl
#3 |
Gość
|
Na pewno jest zabezpieczona, przy próbie kpiowania programem ToGo4.5 mam komunikat read error, a w katalogu głównym krążka jest ukryty katalog LASERLOK. Może komuś coś to mówi?
|
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
przy robieniu obraz programem clonecd ( lub podobnym) nalezy ustawic szybkie omijanie blednych sektorow i inteligentny skaner blednych sektorow
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
ja mam scrackowanego tego hugo i dziala z CD bez instalacji, ***** sie odpala przy wkladaniu CD do napedu i oszukuje gre
![]()
#6 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Jest zabezpieczona właśnie Laserlockiem.
Twoja nagrywarka musi charakteryzować się dobrym (szybkim) odczytem błędnych sektorów (albo inaczej dobrą korekcją). Nie napisałeś na czym chcesz nagrać. A teraz przepis: Bierzesz CloneCd Zaznaczasz prędkość odczytu np x32, możesz zaznaczyć odczyt danych subkanałowych, zaznaczasz szybkie omijanie błędnych sekt, ilość powtórzeń 0 i korekcja brak i robisz obraz. Możesz nie zaznaczać inteligentnego skanera... jeśli masz inteligentną nagrywarkę. Do zapisu RAW DAO, i np zapis x12, odznaczasz naprawianie słabych sektorów, a zaznaczasz nie naprawiaj danych subkan. oraz zamknij ost. sesję. I ciach babka w piach. Ale... radzę przeprowadzić test na RW bo dla Twojej nagrywarki niekoniecznie tak musi być. I poczytaj trochę o zabezpieczeniach. I pozdro |
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
Rób tak jak napisano wyżej. I jeszcze nie zdziw się jak Ci napisze że obraz będzie się robił przez 3 godziny albo i dłużej. Przeważnie po 5% (trwających ok 10minut) reszta idzie już normalnie.
Pozdrawiam |
![]() |
#8 |
Gość
|
Zrobiłem wszystko zgodnie z przepisem i .... klapa. Mam na płytce "track1" o długości 638 Mb, płytka widziana jest jako audio, a przy próbie posłuchania tego "tracku" mam komunikat "brak płytki w napędzie CD". Gdzie popełniłem błąd?
|
![]() |
#9 |
Second variety
![]() |
![]() No to napisz jak to robisz - bo ja teraz nie rozumiem. 1. Tworzysz obraz płyty na dysku? (wg w/w sposobu) nagrywarką? 2. Nagrywasz płytę z tego obrazu? ![]() I jaka nagrywarka? Pozdro P.S. No tak - (Pio ma rację) kilka pierwszych procent zawartości obrazu może robić się długo, ale potem idzie już normalnie. |
![]() |
![]() |
#10 |
Gość
|
Napiszę wam po kolei co zrobiłem: na początek pobrałem z tej stronki ostatnie wersje ClonyXL i CloneCD. Zgodnie ze wskazówkami uruchomiłem XL i z jego ustawieniami odpaliłem CloneCD. Pierwszy raz obraz na dysku robiłem CD Philips 24x -komp powiesił się po 20min. Drugie podejście było na CD Delta 48x -komp się powiesił po 21godz!! trzecie podejście wykonania obrazu zrobiłem moją wypalarką -zabytkową Mitsumi 4801TE v2.03 -udało się zapisać obraz po 1h 15min. Potem wybrałem opcję nagrywanie płyty z obrazu i ...... no właśnie, może należało jakieś parametry zmienić, bo ja nagrałem z domyślnymi, powstała piękna płytka audio,,,,
|
![]() |
#11 |
Second variety
![]() |
Obraz rób nagrywarką.
A parametry odczytu i zapisu podałem (u Ciebie będzie inna prędkość) Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
![]() |
I co działa ci ten *****?
#13 |
Gość
|
Działa, po skopiowaniu płytki na twardziel. NAgrywać jeszcze nie nagrywałem.
|
![]() |
#14 |
Bywalec
![]() |
No to spox
![]()
|
|