![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Idiotyczna sonda!
Witam jestem zaskoczony niewiedzą użytkowników komputerów jakie nagrywarki są jakościowo najlepsze!!!
Aktualnie prowadzi Teac zaraz za nim LG a puźniej PleXtor. Hmm trzeba być idiotą aby nie wiedzieć jaka nagrywarka jest najlepsza ze wszystkich testów nawet w Chip LAB nagrywarka PleXtor jest na najwyższym poziomie! Wyniki wiarygodne powinny być takie 1.PleXtor 2.TEAC 3.TDK 4.RICOH 5.Yamaha 6.LG itd itp Przecież LG to to samo co samsung szajsung ale nie będe sie brzydko wyrażał. Teraz widać jak nieświadomi tego co kupują są użytkownicy komputerów LG To najgorsze koreańskie badziewie jakie wyszło to samo powiem o szajsungu i Philipsie Co z tego, że LG wypali dobrze 200 płyt jak już 201 płyta będzie zniszczona a nagrywarka będzie do wymiany ehhh Plextor to najleprsze nagrywarki zaraz za nim jest Teac a czemu plextor ?! bo to są nagrywarki z najwyższej półki a zresztą zobaczcie na cenniki i na testy a ta sąda powinna być na końcu sprostowana które nagrywarki są najlepsze albo najlepiej wyzerowana . Pozdrawiam Anonimowy |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Gość
|
Cytat:
TO PRAWDA!!!! ----------------------------------------------------- Ten urzytkownik który to na pisał ma głowe na karku i wie oco biega. Jak sie nie znacie to nie głosujcie ps: Widać, że każdy głosuje na to co ma czyli prawie wszyscy mają koreańskie ..... czyli LG Pozdrawiam Eluwatar |
|
![]() |
#3 |
RTS Widzew Łódź
Data rejestracji: 07.07.2000
![]() |
To moze i była sonda na temat ktore nagrywarki sa najlepsze, ale kazdy glosował na tą która posiada...
a Teac czy LG czy inny badziew jest tak wysoko w ankiecie bo te wypalarki sa dosyc tanie i sporo grupa ludzi taki spzet posiada...tak wiec gora rzeczy na nie glosowala...
#4 |
Gość
|
Tak, ale zwróćcie uwagę na ostatni test nagrywarek na stronie tomshardware.com.
Wtnika z niego, że Yamaha jest w zasadzie najlepsza. A czy tak jest naprawdę? Może zdefiniujmy określenie "Najlepsza". Dla mnie oznacza to, sprzęt bezawaryjny (właśnie zepsuła mi się 1,5 roczna Yamaha, nagrawszy nie więcej niż 500 płytek). Zabezpieczonych płyt nie kopiuję więc tego parametru wogóle nie uwzględniam. Szybkość jest istotna, ale nie aż tak bardzo, jakby się zdawało. Natomiast ważny parametr stanowi cena - Plextor 2 razy droższy od Teac. Dlatego dla mnie najlepsza nagrywarka to rzeczywiście Teac. Wiem, że Plextor jest szybszy i podobno bezawaryjny (Teac podobno też nie nawala), ale co z tego. A tak wogóle, żeby ludzi mających inne zdanie zaraz obrzucać inwektywami. Pozdrawiam Zolw |
![]() |
#5 |
Gość
|
to jest sonda - to nie musi byc prawda !
a w ogole to co ci do tego co kto uwaza?, nie mozna nazywac kogos idiota tylko dlatego ze ma inne poglady! zajrzyj do encyklopedii i poszukaj co to jest sondowanie i po co sie to robi. Talibowie tez sa przekonani ze sa dobrzy a Amerykanie zli i wez ich przekonaj ze tak nie jest !! ,chociaz caly swiat moze uwazac inaczej . zrob sobie sonde na ten temat i dowiesz sie co o tym ludzie mysla a nie jak jest naprawde. pozdrawiam |
![]() |
#6 |
Gość
|
Ehh ja do posta wyżej.
Muwisz że to co pisze na sondzie to prawda hmmm Dziwny punk widzenia na świat bo wiesz na sądzie pisze Twoim zdaniem która nagrywarka jest najlepsza. Przypuśćmy mam LG i nic o niej nie wiem ale nagrywa to od razu daje głos Tak ta nagrywarka jest najlepsza bo mi dovbrze nagrywa i jest wogóle najlepsa i mam najlepszego kompa. To jest zachowanie lamerskie tyle o tym pisza którą nagrywarke wybrac które śą najlepsze a ludzie się ekscytują reklamami ehh jaka ona musi być piękna i funkcjonalna kupie ją bo jes tania i ładna zaraz potym zagłosuje że jest najlepsza. Prawda jest taka że która firma daje reklame to jest firmą o wiele wiele gorszą popatrzmy na samochody mamy RENAULT i MERCEDES co zauważyliście Reno reklamuje się w telewizji bo jego samochoów nie kupują i potrzebuje szybko się wzbogacić bo mają mało kasy Teraz spójżmy na Mercedesa jeszcze ani jednej reklamy nie widziałem tej firmy dlaczego?! Bo ta marka nigdy nie zawodzi i ma zawsze swoich stałych klientów jest firmą tak dobrą że każdy ją zna i wie że jest najlepsza na świecie tak samo jest z BMW. Ale przejdzmy do nagrywarek Lg i samsung sie reklamuja bo to są tak zwane firmy któr za małą cene dają kiepski produkt a Teac i Plextor sie nie reklamuje i daje za średnią cene b wysoki produkt. Wrócmy do samochodów Ktoś se kupił Daewoo Ticko a sąsiad Mercedesa będzie sąda który samochód jest według ciebie najlepszy i najbezpieczniejszy pewnie wygra Tico bo jest najtańsze i każdy se moze na nie pozwolić. Każdy kto tak sądzi jest Lamerem. Bo przecież każdy wie że najlepsze nagrywarki to Teac iPleXtor co do Yamachy to nagrywarka dobra jakościowo ale niszczy płyty. Lg do dupy i samsung oraz philips tak samo. Mam nadzieję że komuś w wyborze nagrywarki pomogłem ![]() Jak nie wiecie to lepiej nie głosujcie bo sie ośmieszacie ![]() |
![]() |
#7 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Anonim i Eluwator to pewnie jedna i ta sama osoba.
Obydwie ***a bzdury. A z tymi porownaniami samochodow to juz w ogole przesada. Przedewszystkim chodzi oto, aby za niewielka cene kupic dobry sprzet wiec jestem tak jak wiekszosc za tym, ze Teac i Lg to obecnie jedne z najlepszych nagrywarek na rynku. Poza tym wezcie sie za ortografie, a nie za nagrywarki. |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.05.2001
![]() |
A ja to widzę tak:
albo chcesz mieć solidny sprzęt który dokładnie wypali dane -> wtedy kupujesz Plexa albo Yamahe albo chcesz mieć cd-roma z możliwością nagrywania -> wtedy kupujesz LG lub TEACA (teac ma solidniejszą konstrukcje a LG ma ładniejszy wygląd, co do wydajności to ciekawe co szybciej się rozsypie gdy zaczniemy tego używać jako CD-Romka ![]() Z drugiej strony należy się zastanowić czy w obecnych czasach Plextor nie ma przypadkiem zbyt wygórowanej ceny (gdyby był o jakieś 100 zł tańszy to więcej ludzi by go kupiło a tak stoi na półce }> ) Co do Yamahy to uważam że nie ma lepszej nagrywarki do Audio ;D Dziwie się tylko czemu ten producent nagrywarek z górnej półki (Plex) zrezygnował z napędów SCSI ![]() Tak się składa że do roku będę zmieniał moją Yamahe 4416S (ma aktualnie 2 lata i jak na obecne czasy jest troszkę wolna ;-) i skoro już mam kontroler SCSI będę zmuszony do kupienia Yamahy - jedyny producent z nagrywarkami SCSI w rozsądnej cenie (32x a może do tego czasu wyjdze 40x ![]() ![]() ![]() PS: Podane przez was miejsca wyznaczają chyba tylko prestiż firm a nie parametry nagrywarek (Gdzie jest Ricoch/NEC/Acer/Sony/LiteOn, co ma TEAC czego nie ma LG, co takiego jest w TEACU że jest lepszy od Ricocha/LiteOn'a - chyba tylko cena ![]() PS: Lg górą bo psuje się na gwarancji i można dostać nowiutki szybszy napęd zamiast starego ![]() Teac sux bo trzeba go samemu zepsuć a jak to się uczyni to w serwisach są bardzo podejrzliwi i zaraz szukają jak tu pozbawić klienta gwarancji ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Niedzielny Palacz
Data rejestracji: 16.10.2001
![]() |
powalilo cie w dekiel
z tym PS lg wymieniaja od razu na nowy gdyz wiedza ze te napedy sie psuja a jak ktos przyniesie naped zepsuty to pewnie ze maja prawo patrzec dziwnie bo jest to bzawaryjna firma i do tego jest tania rusz glowa zanim cos napiszesz hehehehe psuja sie na gwarancji coz w ogole powinny sie nie psuc co to za *** co zepsuje sie po roku.... ehhh szkoda slow na takich jak wy |
![]() |
![]() |
#10 | |
Gość
|
Cytat:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Witam!:-) Mickey: Wnioskuje że jesteż Fantastą ![]() LG lepsze od Teaca za argument podales ze sie LG sie szybciej rozwali heheheh . Śmiechu warte ![]() A propo Yamahy, nie uzywałem jej ale widzialem testy--poczytaj porównaj i puzniej oceń, wychodzi na to ze chwalisz to co masz....Czy jednak obiektywnie? NIE SĄDZĘ. Sam mam Teaca 516EB i pali spox. p.s. A jak chcesz to sam se kup LG i niech Ci sie ROZP*******, bedziesz sie wtedy cieszył? Szczególnie gdy wypalarka padnie np. 2 tyg po gwarancji.....:-) A propo sondy:wychodzi na to ze wszyscy (prawie) głosują na to co mają:-) Plex jest chyba najlepszy---lecz drogi, ale posluzy dlugo Teac--w umiarkowanej cenie-----tez posluzy dlugo LG-----nie muwie ze jest złe ![]() Mickey:po co Ci nagrywarka SCSI, wydaje mi sie ze pwoli wychodzą z obiegu bo są drozsze i jest na takie nagrywarki mniejszy popyt dlatego juz nie produkuja.... Pozdrawiam WSZYSTKICH (nawet tych którzy myslą ze LG jest najlepsze). Niech mają radochę ![]() |
|
![]() |
#11 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
6
ouh.... koope mnie nie było a tu sie porobiło... no nic dodam tylko tyle że nie ma co sie gorączkowac ..zawsze tego typu sondy (czy to chodzi o palniki czy grzejniki) będa budziły niezdrowe emocje .. już taka sonda (lub b. podobna była, zreszta nie pierwszy raz widzę sprzeczkę o to co jest lepsze) dziwię się jednak że niektórych wywody (mówie o zarejestrowanych) śa b. ciekawe i świadczą ..no cóż o b. "lekkim" podejściu do tematu... o niezarejestrowanych nie będe wspominał (kazdemu się może wypsnąć to czy owo) jednak i tak do niczego moje czy kogokolwiek zdanie nie przekona pozostałych bo i tak każdy będzie uważał ze jego sprzęt jest the best i kropka... pozdro 6 |
![]() |
![]() |
#12 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.09.2001
![]() |
Ehh ludzie kochani, tez macie problemy, widac ze wam sie nudzi :-)
Wiekszosc ludzi patrzy na stosunek mozliwosci do ceny. Kazda zreszta nagrywara moze pasc niezaleznie od marki. Wszystko zalezy od warunkow eksploatacji. Nie ma zlotego przepisu na wybor napedu. Obecnie i tak prawie juz nikt nie robi wypiekow gieldowych, tylko domowe ciasteczka.To jest zupelny czynnik losowy, czy nagrywara padnie czy tez nie.Takie pisanie ze padnie w rok , dwa lub pol jest nie na miejscu i w rzeczywistosci stacza potencjalnych klientow w niemala burze mozgu. Z powazaniem / FalconTm |
![]() |
![]() |
#13 | |
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Cytat:
I skończmy ten temat, bo nie jest on na miejscu! pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Gość
|
do tego goscia ANONIMOWEGO!
wlasnie okazalo sie jakim jestes ignorantem w sprawie w ktorej zabrales glos, mianowicie chodzi o samochody i ich reklame. Poogladaj telewizje dokladniej to zobaczysz ile jest reklam Mercow i BMW , szczegolnie w telewizjach zachodnich! Reklamuje sie to co sie lepiej sprzedaje, nasze spoleczenstwo jest ciut biedniejsze to i kupuje tansze samochody. Co do nagrywarek to przeczytaj mojego posta i sprobuj wywnioskowac JESZCZE RAZ co mialem na uwadze piszac go ! Nie dotyczyl on (w pierwszym rzedzie) konkretnych typow nagrywarek tylko tego czemu sluzy sondowanie! Widac ze nie zadales sobie trudu sprawdzenia w slowniku co to pojecie oznacza. Tak samo przeczytales gdzies w sieci slowo ***** i przypadlo ci do gustu, wiec uzywasz go w kazdej sytuacji, bez wzgledu na to czy pasuje czy nie. Moze sprawdz co ono znaczy , i nastepnym razem tez wspomoz sie slownikiem ortograficznym jak bedziesz chcial cos "madrego" napisac. A ha. No i nie jest w stanie mnie obrazic, ktos taki jak ty, nazywajac mnie lamerem wg przyslowia ..."uczyl Marcin Marcina a sam ........................" tu jak nie wiesz co dalej to sie zapytaj nie Lamera ! :-P pozdrowienia dla wszystkich i lamerow ;D |
![]() |
#15 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.10.2001
![]() |
Co za idiotyzmy!!!
--------------------- Jeśli chodzi o opcje, szybkość i jakość "produkcji" - z mojej 16x LG, kupionej za 400 złotych, jestem w 100% zadowolony. Nagrywa wszystko, co się rusza i na dodatek bez błędów. Czyta audio - accurate stream - z max. prędkością x40, średnia wychodzi pod x30. CD-RW? max x32. Parę starych porysowanych RW, które chciałem już wyrzucić, pracuje bezbłędnie w LG x16... w pracy mam parę Philipsów i HP które nie chcą tych płytek w ogóle czytać, już nie mówiąc o pisaniu. I czego mam więcej chcieć od nagrywarki? Jedynie tego, żeby za szybko nie zdechła. Tego i owszem, trochę się boję - no ale jest rok gwarancji... padnie - wymienią... ![]() No, a moja poprzednia, 4-letnia mitsumi 2801 została wyjęta z pudła w stanie jak najbardziej chodzącym... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|