![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.10.2002
![]() |
![]()
Ciekawi mnie jak to właściwie jest z trybem DMA ?? Niestety u siebie w żaden sposób nie mogę go włączyć co było już wałkowane (bez rezultatu
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Moze ci komputer wywalic w powietrze :-D A tak serjo to jest opcja szukaj, juz bylo o dma duzo co to i jak sie to je.
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.10.2002
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
jest tez strona glowna cdrinfo.pl gdzie znajdziesz artykuly slownik i faqa o tym
ale zebys juz nie latal to w skrocie DMA direct memory access czyli bezposredni dostep do pamieci juz to wyjasnia iz jest to komunikacja sie miedzy urzadzeniammi a pamiecia oraz pomiedzy urzadzeniami bez wlaczania w ta obsluge procka czyli nie walczy on np z danymi ktore maja byc nagrane w ten sposob nie jest tak obciazany i tak niepotrzebna obrobka danych ktorych nie musi trawic bo maja byc nagrane tak jak do niego dochodza system wtedy pracuje normalnie i moze zasoby procka wykorzystac przy innym progsie np winampie reasumujac DMA is good
![]() |
![]() |
#5 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
Ja mialem nagrywarke na slave a myslalem, ze mam na master (lenistwo, nie chcialo mi sie zajrzec) i tez za cholere nie moglem wlaczyc DMA.
Jak sie cos nagrywalo Nero, albo zrzucalo za pomoca EAC to nic juz poza tym nie mozna bylo normalnie na kompie robic. Wszystko bylo strasznie zwolnione. Jak przelozylem na master to jest super nawet chwilowo dalem sobie spokoj ze zmiana procesora (mam durona 750):-D
![]() |
|
|