![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.07.2002
![]() |
![]()
No właśnie już dość dawno pisałem o tym jak to zniszczyłem moją nagrywarkę LG 4x4x32 (CED-8083B) wpisując do niej bios od 12xcoś tamx coś tam. Tak więc próbowałem wszelkich domowych metod ale nagrywarka pozostała martwa. I teraz pytanie: Nie wiecie może ile będzie kosztowała mnie naprawa (wpisanie biosu programatorem) w serwisie
![]() (Myślę tu raczej o serwisie LG A nagrywarka oczywiście nie jest na gwarancji ) ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
nie słyszałem aby ktoś miał programator do biosów od nagrywarek, cd, dvd... prędzej biosy od płyt gł. i to i tak od niedawna można naprawiać za kasę...
hmm... może ktoś słyszał, ale ja nie... taki scalak w nagrywarce... nawet nie wiem czy jest wyjmowalny czy przylutowany na stałe ![]() ![]()
lewap3@tlen.pl Ostatnio zmieniany przez +++LeWaP+++ : 06.01.2003 o godz. 20:33 |
![]() |
![]() |
#3 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
nie sadze zeby mniej niz 50zl a tyle ta nagrywarka juz nie jest - moim zdaniem - warta. Pozostaje zakup nowej. Rozumiem ze koszty sa dla ciebie istotne wiec mysle ze najlepiej bedzie kupic jakis w miare nowy (np okolo roku) model z dwuletnia gwarancja - bardzo tanie sa LIteony i LG w tym przedziale i warto poszukac wersji z 2 letnia gwarancja to zawsze jeszcze rok zostanie.
#4 | |
Organista za 2300
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Re: Ile może kosztować naprawa ???
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
ze scalakiem moze byc kuuupa roboty - kiedys kosci pamieci biosu byly lutowane osobno w standardowych 16' obudowach lub na 'sankach' - ale to bylo w czasach mojej hp 2x2x8... teraz bios jest w ktorym ze scalakow - tych duzych, z duuuuza liczba nozek ktorych potem nie przylutujesz jesli DOBRY nie jestes...
wylutowywanie kosci na slepo jest bezcelowe - w tej samej obudowie moze siedziec WOperacyjny z 20 tranzysotrow i demodulator FM z detektorem amplitudy - z 280 trazniow... a wyglada tak samo - i ma tak samo nic-nie-mowiacy numerek... jakis katalog podzespolow moze by pomogl - ale i tak pewnie wszystko sie rozbije o wprawe w obsludze lutownicy - potrenuj na zegarku...
![]() |
#6 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
We Wrocławiu, na giełdzie naprawa kosztuje 35zł, gwarancja 1 miesiąc.
Może odbyć się to metodą wymiany na inny, sprawny sprzęt, od ręki. Niestety dotyczy to wyłącznie marek takich jak LG, LiteOn, Samsung, Asus itp. Sprzętu takiego jak TEAC, Yamaha czy Plextor tą drogą się nie pozyska. Jakość naprawy beznadziejna. Wiosną ub. roku chciałem tak naprawić mojego 3 letniego BTC. Po 5 wymianach odzyskałem pieniądze i kupiłem TEAC540. Naprawiony sprzęt chodził mi od 2 dni do 2 tygodni. Reasumując uważam iż wobec cen sprzętu, warunków gwarancji i postępu technicznego naprawianie sprzętu CD-ROMo podobnego jest nieuzasadnione. Opinię tą można chyba też przełożyć na HDD. 8) |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
![]() |
BTC, he he... tej firmie to ja ufam tylko w dziedzinie klawiatur
![]() ![]() ... bo nie jest tak łato spaprać klawiaturę... tzn. technologicznie...
#8 |
Member of Blokers.net
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
oj zdziwiłbys sie +++LeWaP+++ oj zdziwiłbys sie - marki niepodam bo i tak kazdy by mi nie uwiezył ale takiego karpia wystrzeliłem ze szok . Wesoło było ....
#9 |
Guru
![]() |
Dobra sniper ?
MS czy Logitech zrobił ci kuku ![]()
#10 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.12.2002
![]() |
Re: Ile może kosztować naprawa ???
Cytat: