![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.02.2003
![]() |
ile moze trac nagrywanie lead in i lead out ??
Witam ,
Zauwazylem kilka dziwnych rzeczy na mojej palarce ,w nero zanim wypelni mi sie pasek bufora nagrywarki, pasek nagrywania(postepu) dochodzi juz do polowy ,dopiero gdzies tak w polowie zatrzymuje sie .Slychac jak palarka rozkreca plytke i po jakis 7-15 sekundach nagrywanie postepuje dalej.A co najciekawsze na koncu kiedy nagrywana jest lead in i out (plyta wielosesyjna) trwa to jakies 30 sekund .Czy to nie za duzo i czy nagrywanie moze zostac tak wyprzedzone ??A najwazniejsze moja palarka to TEAC 52x24x52 Pozdrawiam i czekam na odpowiedz
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
A z jaka predkoscia nagrywasz?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Kolega wyzej dobrze zauwazyl ... moze uzywasz malej predkosci przy nagrywaniu !!??
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
czasem jak nagrywalem na starej LG z predkoscia x8 to zauwazylem ze lead in i lead out nagrywaly mi sie x4 - moze to cos w tym stylu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
.... dziwne ??!!
![]() |
#6 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co do pierwszej czesci pytania, to nie mam pojecia, co moze byc tego przyczyna, ale jesli plyty sa nagrywane poprawnie, to specjalnie bym sie tym nie przejmowac. Natomiast jesli chodzi o tempo Lead-out, to te pol minuty to chyba nie jest tak zle. U mnie tez nie raz tyle to trwalo i nigdy nie wydawalo mi sie to jakos specjalnie duzo. Fakt, ze czasami czas ten jeszcze sie przedluzal i wtedy sam sie zastanawialem, czy moze cos nie jest zle. Ale pol minuty to chyba norma i raczej nie ma sie czym martwic.
![]() |
|
|