![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.08.2002
![]() |
Na ile mozna wierzyc testom na overburing?
Kupilam w realu 2 plytki BTC 700MB (Producent nośnika: CMC Magnetics Corporation Typ 6). Zrobilam test na overburing pierwszej plytce w Nero CD Speed i wyszlo ze moge na niej nagrac 84:17.63 (~741MB). W sumie nagralam na niej bez problemu 725MB z predkoscia x40
![]() Klopoty zaczely sie z druga plytka.. najpierw zrobilam test w Feurio! 1.65.3 PL wpisujac 85min, test zakonczyl sie komunikatem ze na plyte mozna dograc wiecej niz te 85min. Zdziwilam sie ale nic zrobilam test w Nero CD Speed wpisujac za koniec 99min - znow wyszlo ze na plycie mozna zmiescic wiecej! Dla potwierdzenia zrobilam test w Feurio z takim samym wynikiem! I teraz nie wiem czy trafila mi sie plytka cud ![]() Co o tym sadzicie? Mieliscie kiedys podobny dylemat?
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
Według mnie to stanowczo za szybko robisz overburn. Również w overburn-test mozna trochę zwolnić i powinno pokazać żeczywistą ilość miejsca.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Na te 90 minut to bym szczerze mowiac nie liczyl - BTC slyna z badziewnosci no ale moze zdarzyl sie cud. CMC to w sumie dobry producent robil nawet Verby (ale tez i espery).
#4 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Za radami Taza zmniejszylam predkosc testow do 16x i okazalo sie ze jednak cudow nie ma
![]() ![]() Pozdrowienia, Anka.
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.03.2002
![]() |
dwie rozne sprawy
witam
anka725 test we feurio jest prawdziwy ale jest to test plyty audio a jak wiadomo na plyte takowa nagrywane sa wieksze ilosci danych niz na plyty z danymi stad taka rozbieznosc ale jest ona prawdziwa ![]() wystarczy najprosciej zrobic obraz audio i danych w nero oczywiscie osobno i spradzic ile zajmuja ![]()
#6 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Hmm.. kucykspeedway ja jeszcze nie zdecydowlam co nagrac na ta plytke, wiec oba testy mi sie przydadza..
![]() I wiem ze Feurio! to programik tylko do audio (czytuje Cdrinfo.pl ![]() ![]() Wiecej testow robilam w Nero CD Speed (a Nero to juz program do danych i audio) i wlasnie o tych testach mowilam.. bo to w nich z predkoscia x40 wychodzily bledy.. po zmniejszeniu do x16 otrzymalam wreszcie wynik okolo 85 minut (korzystajac z Kalkulatora na Cdrinfo daje to jakies 747MB danych). Pozatym test przeprowadzony w Feurio zbytnio nie roznil sie od tego w Nero.. pare sekund.. zreszta mi i tak wystarcza ze bezpiecznie moge nagrac 730MB danych, czy 83 minuty audio 8) ps. nie bardzo rozumiem o jaka rozbieznosc ci chodzi.. ale z cala pewnoscia na BTC 700MB nie nagram 99 minut audio.. chocbym niewiem co robila ![]()
|
|