![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
ile wyciagacie max na overburnie???
Ile ktos max dogral i na jakim CD (firma i pojemnosc) ? Pytam z ciekawosci
![]() Ja nie chwalac sie dogralem 4 MB na HP9110, cd 650 MB (firmy SAEHAN) }> |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
ja na plycie 74 min nagralem 82 min na 80 bylo to 92 a na 90 az 104
![]() |
![]() |
#3 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.08.2001
![]() |
Nie zadawajcie poważnch pytań na głupie odpowiedzi ![]() deamon2_ z całą pewnością każda płyta (model-firma) ma inną pojemność i na każdą płytę można nadpalić trochę danych ponad to co jest napisane na okładce. Zamias pytać się kto ile nadpalił na jaką płytę zainstaluj sobie Furio! (polska wersja jest na stronach CDRInfo). Po uruchomieniu Furio! CD-Writer wybież zakładkę dodatki, a następnie z listy test pojemności płyty i w ten sposób sprawdzisz wszystkie płyty które cię interesują. Aby przeliczyć minuty na MB można urzyć jakiegoś prostego programu np. Przelicznik 1.01 (lub innego). POZDRAWIAM
#5 |
Gość
|
Jak juz pisalem zapytalem only z ciekawosci
![]() ps: a do przeliczania min na MB wystarczy kartka i dlugopis ![]() Pozdr |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
panowie skoro juz mowa o minutach i MB to mam takie pytanko jak to jest poniewaz mam sporo filmikow na cd i zdazaja mi sie filmy ktore trwaja ponad dwie godziny czyli ponad 120 minut i sa zapisane na jednym krazku 80 minutowym
jako przyklad podam park jurajski 2 kopia jest idealna zarowno dzwiek jak i obraz a plytka to platinum 80min/700MB |
![]() |
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.08.2001
![]() |
deamon2 sory ale niewiedziałem że niemasz overnburna (lipa) tracisz dużo lub i nie zależy z której strony patrzeć często idzie wrzucić ok 675 MB na 650, zdażają się także płyty że idzie wrzucić ok 700 ale są to płyty 700 zrobione na 650 z takim nadrukiem (spotkałem takie Platiniumy, positivy i jeszcze jakieś niepamiętam). Do 700 idzie dograć zazwyczaj ok 4MB (czyli 704 MB) i tu również wszystko zależy od firmy płyty. A teraz przejdźmy do pierwszego zdania dużo bo np jeśli masz film lub coś innego co zajmuje ponad 701MB to raczej tego nie nagrasz, lecz jeśli niemasz takowych to różnica ceny między 650 a 700 jest tak minimalna że możesz sobie odpuścić nadpalanie 650. Dobra rozpisałem się trochę ale może choć trochę pomogłem. krasnall 80min napisane na płycie odnosi się do muzyki, jeśli nagrywasz płyty audio na wieżę. Filmy są traktowane jako dane więc na płytę 80min możesz wgrać film który zajmuje 700MB. ps. szukam polskich napisów do Evolucji (DivX) jeśli ktoś takie ma to niech zamieści na forum lub prześle mi na @. POZDRAWIAM
#8 | |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
|
|