![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.07.2002
![]() |
![]()
Mam LiteOna 16102B i palę ok. 1-2 płytki dziennie. Ile mogę wypalić na niej CDków (szt. i m-cy)??
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Możesz wypalać ile zechcesz, byle tylko się nagrywarka nie spociła.
Zakładając, że cały proces przygotowania i wypalenia płyty potrwa 6 minut, w miesiąc możesz wypalić 7200 płyt, pod warunkiem, że nagrywarka wytrzyma pierwszy dzień. Jeśli nie będziesz zbytnio zajeżdżał nagrywarki, to wytrzyma ona ponad 1000 płyt. Jednak paląc non-stop, nawet z intensywnym chłodzeniem, zmarnujesz ją po kilkudziesięciu płytach.
Jeżeli mój post Ci pomógł - nie zapomnij o reputacji, przynajmniej będę wiedział, że ktoś czyta moje wypociny i nie produkuję się tu na próżno. Ostatnio zmieniany przez ZiP : 15.07.2002 o godz. 18:11 |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Na to nie ma regóły mi RICOH poleciał dosłownie spalił się / jakaś ścierzka lub chip, service nie powiedział / po 10 m-cach a wypalił ok 150 płyt w ciagu tego czasu i wypalałem w większości audio czyli max 8x a to był MP7163 czyli 16x10x32 i nie był katowany. |
![]() |
![]() |
#4 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
To też kwestia w jakich warunkach użytkujesz nagrywarkę.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
heh, dziwne.... jak mialem litka 32s to wypalalem na nim szpindel (100) plytek, bez przerw, i tak kilka a moze kilkanascie razy - nie pamietam
![]() ![]()
#6 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Mój Teac CDW54E (4x4x32x) ma około 2 lat i wypaliłem na nim z jakieś minimum 700 płyt. Nic nie wskazuje na to żeby się zajeżdrzał.
|
![]() |
![]() |
#7 |
odgrzewany user
Data rejestracji: 20.10.2001
![]() |
Mam taka samą i jak na razie nie stęknęła ani razu.
U mnie wysmażyła ok 500szt. Kupiłbym szybszą, ale mam do niej sentyment ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.07.2002
![]() |
na nagrywarce lubg instrukcji pisze przeciez ilosc godzin /dziesiotki lub setki tysiecy godzin/ bezawaryjnej pracy jaka gwarantuje producent. wypalaj ile chcesz i jak dlugo chcesz jak jest na gwarancji, najwyzej ci wymienia na nowa. tylko nie wypalaj 24h/dobe bo ci kleknie po krotkim czasie bo sie przegrzeje.
|
![]() |
![]() |
|
|