Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.02.2003, 21:13   #1
Natek
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.02.2003
Natek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Exclamation Lite on i overburning

Przejrzałem forum i nie znalazłem informacji która mnie interesuje, więc mam pytanko do bardziej obcykanych ode mnie. Mam Lite ona LTR-48246S i znany problem z overburningiem, czyli nie zwraca info o rzeczywistej pojemności nośnika. Ponoć to problem biosu. Zatem czy jest możliwośc aby to wyeliminować, albo obejść w jakiś sposób, aby można było korzystać z overburningu, czy mam czekać na odpowiednią wersję biosu, która może nadejdzie a może nie? Jeśli ktoś zna rozwiązanie, bede bardziej wdzięczny.
Pzdr
Natek
Natek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.02.2003, 21:20   #2
Krzycho83
Racer

Data rejestracji: 12.11.2002
Krzycho83 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Korzystać z overburningu jak najbardziej możesz, tylko nie zawsze możesz sprawdzić rzeczywistą pojemność płytki. Jeśli nie bedziesz upychał na płytkę zbyt dużo (kilka mega), to napewno będzie nagrana bezproblemowo.
Krzycho83 jest offline  
Stary 08.02.2003, 22:30   #3
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Re: Lite on i overburning

Cytat:
Natek napisa***322;(a)
Przejrzałem forum i nie znalazłem informacji która mnie interesuje, więc mam pytanko do bardziej obcykanych ode mnie. Mam Lite ona LTR-48246S i znany problem z overburningiem, czyli nie zwraca info o rzeczywistej pojemności nośnika. Ponoć to problem biosu. Zatem czy jest możliwośc aby to wyeliminować, albo obejść w jakiś sposób, aby można było korzystać z overburningu, czy mam czekać na odpowiednią wersję biosu, która może nadejdzie a może nie? Jeśli ktoś zna rozwiązanie, bede bardziej wdzięczny.
Pzdr
Natek
Wydaje mi się, że chyba będziesz musiał poczekać do kolejnego biosu, gdzie ta usterka zostanie wyeliminowana. Można chyba powrócić do "starego" biosu, który jeszcze nie posiada tego błędu. Widziałem na CDRinfo program flaszujący, który wypuścił LITEON. Dzięki niemu można wgrywać biosy z innych napędów, np. z Liteona "X" do Liteona "Y".
SEBAW jest offline  
Stary 09.02.2003, 09:37   #4
Sebastian997
Forumator

Data rejestracji: 12.07.2002
Sebastian997 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
http://www.cdrinfo.pl/newsy/archiwum/003861.php#003861
Sebastian997 jest offline  
Stary 12.02.2003, 22:00   #5
tatar
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.01.2003
tatar w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Podobny problem, podobne pytanie...

Próbowałem także na forum dowiedzieć się, czy nie można po prostu dwa razy kliknąć na VS06, wskazać napęd i przywrócić tę wersję biosu, ona podobno nie robiła problemu z nadpalaniem. Może ktoś-coś słyszał na ten temat...
tatar jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: