![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.02.2002
![]() |
pliki cue - jak to sie "je"
czesc potrzebooye pomocy
mam ogromny plik - miks - 70 minut tak naprawde to jest to 20 osobnych kawalkow do tego jest tez maly pliczek cue... wiem ze cdr-win ale dokladniej... |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jesli obraz masz OK to mozesz tez nero, ale w tych nowszych wersjach (np 5580 lub 5582). Dajesz: plik->nagraj plik obrazu->wybierasz ten *cue i wypalasz. Musi byc w tym samym folderze co obraz. Nie wiem jaki masz format tego obrazu ale jesli to *bin z cdr-wina to nero wypali bez problemu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.02.2002
![]() |
to nie jest obraz - to plik mp3...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Skoro to mp3, to co tu wkręcasz z cue
![]() ![]() Jak chcesz to wypalić jako oddzielne ścieżki, to musisz ten plik podzielić używając najlepiej CoolEdit 2000/Pro (wersja 96 nie toleruje mp3). W tym celu wczytujesz ten plik mp3, zaznaczas z niego fragment, który jest pojedynczym utworem i zapisujesz jako oddzielny plik mp3, a najlepiej bezpośrednio jako WAVE, żeby nie kompresować tego dwa razy. Potem wypalasz to jako zwykłe CD-Audio.
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.06.2002
![]() |
Na początku poco są te pliczki .cue i co one mają wspólnego z mp3 ?? Ano poto zeby można było sobie nagrać jakiś mix całopłytowy, w orginale idzie bez przerwy tylko zmieniają się numery ścierzek w czytniku. Jest super jak słuchasz jakiegoś mixu. Muza idzie płynnie i bez przerw. A jak podziekisz ten mix w jakimś programie do edycji to bedą słyszalne przewy.
Nagrywa sie to tak jak jest napisane poprzednio tj. albo w nero {właściwości} - {nagraj plik obrazu } i wskazujesz plik .cue. Można też cdrwin'em tak samo jak inny obraz ps. pliczek .cue zawiera w większosci przypadków też tytuły piosenek i jak nagrywarka obsługuje to nagra muze z cd-text'em ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|