![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.10.2003
![]() |
Jestem w tych sprawach newbie i mam problema troche dziwnego. Kupilem sobie niedawno nagrywarke "LITE-ON LTR-52246S" i jak nagrywam plyty to mam taki komunikat w nero:
"22:44:35 Rozpoczeto pomiar predkosci 22:50:06 Pomiar predkosci zakonczony: 14x(2 100KB/s) 22:50:06 Zapis mozliwy jest z predkoscia 12x zamiast 32x z powodu zbyt malej predkosci dostarczania danych zrodlowych 22:50:06 Rozpoczeto zapis z predkoscia 12x (1 800 KB/s) 23:02:01 Zapis z predkoscia 12x (1 800KB/s) zakonczony powodzeniem i zauwazylem ze: - jak poziom bufora nagrywarki byl w okolicach 75%-80% to nagrywalo mi z predkoscia 14,5x - jak poziom bufora nagrywarki byl w okolicach <80% to nagrywalo mi z predkoscia 1x-2x" Wczesniej wylaczalem we wlasciwociach DMA bo mi mowili ze bez tego lepiej no i jednak nadal tak samo jest. Co zrobic aby mi nagrywalo normalnie a nie sie meczylo ponad 17min aby nagrac glupia plytke 698mb ;/ Nie musze chyba mowic ze jak chcem np zrobic image plyty to trwa to 2x dluzej (image + nagrywanie) Pls help
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Jeżeli chodzi o DMA, to lepiej, jak jest włączone.
Napisz może dokładnie jaki masz sprzęt, sposób podłączenia nagrywarki i dysków do kanałów IDE, system operacyjny oraz czy w innych programach do nagrywania występuje taka sama sytuacja... P.S. Jeśli chcesz dowiedzieć się paru rzeczy o nagrywaniu, to na stronie głównej CDRinfo.pl znajduje się sekcja Nagrywanie od A do Z oraz Artykuły, w których znajdziesz potrzebne informacje.
Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Nol : 29.10.2003 o godz. 00:42 |
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
Wiec tak. Wiem ze mam szukac ale jak sie ma 10 foroom do przegladniecia to nie jest tak lawto szukac zwlaszcza jak sie ma ograniczony troche czas.
Co do sprzetu to: procek: duron 1gh ram: 128mb dysk: 10,2gb grafa: gf4 400mx tv-out rw: jak napisalem wyzej cos jeszcze ?? odlaczenie to standartowe. Na miesjcu CD mam RW wiec nie wiem co wpowiedziec bo malo sie znam na tym ^^ Inne programy: tak samo dziala ;/
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
ah zapomnialem ze mam swindows 98se
|
|
#5 | |
|
TDI
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
Ano mam podlaczone Dysk do tej samej tasmy co nagrywarka ale ja tak mialem zawsze od momentu kupna kompa.
Czyli sugerujecie aby dokupic tasiemke tak ??
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
Znalazlem w tasiemce podlaczonej do stacji dyskietek slotka iwc nie musze dokupywac chyba ?? ^^
|
|
#8 |
|
TDI
Zlotowicz
![]() |
Oczywiście! Nie wiem co chodziło po głowie gościom, którzy sprzedawali Ci kompa, żeby dać tylko 1 taśmę!
Zresztą na samej górze CDRForum jest przyklejony post ze sposobami podpinania napędów...
Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Nol : 29.10.2003 o godz. 01:10 |
|
|
|
|
#9 | |
|
TDI
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
|
|
|
#10 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kantuja teraz ludzi na kazdym kroku - nie dac tasiemki za ktora i tak zaplacono pewnie w cenie mobo...
podepnij jak Ci Nol pisal i wlacz ten dma - to sa bardzo specyficzne przypadki kiedy dma trzeba wylaczyc i nie sluchaj jak ktos Ci mowi ze tak lepiej
|
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
![]() |
Okk wlasnie podlaczylem i idem testowac ^^(tasiemki z roboty rox
)