![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.09.2002
![]() |
![]()
Witam jeszcz raz
Nie chcę głowy zawracać, ale mam mały problem z drive Image 2002 niestety nie rozpoznaje mojej nagrywarki LG GCE GCE-8320B (nie mogę nagrać obrazu bezpośrednio na płytce) chociaż dokumentacji pisze, że rozpoznaje wszystkie nowe nagrywarki może gdzieś popełniam jakiś błąd bardzo prosiłbym o jakaś radę. Pozdrawiam Wojtek Próbowałem różnych sztuczek Master Slave i nic nawet wgrałem nowe firmware i teraz mam LG GCE 8400B ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
U mnie ten sam problem - Nagrywarka LG HL-DT-ST GCE 8160B
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
![]()
No i co robimy masz pomysl?8)
|
![]() |
![]() |
#4 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... moją LGx12 wykrył DI bez problemu, u kolegi po przepięciu Teaca x40 z Slave na Master także wykrył, innych nagrywarek nie sprawdzałem, być może te najnowsze nie są rozpoznawane, trzeba napisać do Ulubionego Cenzora Bartka Danowskiego, on testował ten program być może na większej ilości nagrywarek.
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
DriveImage 2002 i LG 8400B
U mne tez nie widzi tej nagrywarki. Moze ktos wie juz jak to rozwiazac? Bylbym bardzo wdzieczny!
#6 |
Bywalec
![]() |
Tak prawdę mówiąc to Drive Image 2002 łaski mi nie robi zassałem niedawni Norton Ghost2003 i jestem bardzo zadowolony nagrywarkę rozpoznał bez problemu i wydaje mi się, że jest szybszy od Drive Imane i ma podobne działanie kreator pod Windows a reszta w DOS.
Pozdrawiam :-D |
![]() |
![]() |
#7 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Cytat:
![]() Zetoxa wiec speawa wyglada tak, ze nie ma tutaj znaczenia to czy nagrywarka jest nowa czy tez stara tylko poprostu niekotre napedy nie dzialaja i nic na to nie poradzisz na stronce PowerQuesta jest wykaz tych co ono przetestowali
![]() |
#8 | |
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
Na stronie PowerQuesta to, co wyczytałem to zalecają nowe firmware, ale wydaje mi się, że te nagrywarki są dość nowe i nie ma sensu na razie nic aktualizować. W instrukcji PowerQuesta DI 2002 wyraźnie pisze, że są rozpoznawane wszystkie nowe nagrywarki, które nagrywają > 8X. Co do Norton Ghost2003 wszystkie parametry image ustawiasz pod Windows podobnie jak w DI 2002.
Pozdrawiam Wojtek Ostatnio zmieniany przez Kiepski Waldek : 07.10.2002 o godz. 10:04 |
![]() |
![]() |
#10 |
Gość
|
Nieco mniejsze obrazki?
|
![]() |
#11 | ||
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jakies zmiany jeszcze wprowadzono?
![]() |
#12 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.05.2002
![]() |
A coś takiego .... Miałem podobne jaja z taką samą nagrywaką (LG). Pomogło przestawienie w BIOS-ie PC w opcjach, w których deklaruje się ten czytnik cd, z którego komp ewentualnie ma się podnosić. Pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
![]() |
no prosze nie widziale, ze juz jest 2003
![]() a jakies zmiany jeszcze wprowadzono? [/B][/QUOTE] Cześć Bartek!!! Niestety jak wcześniej pisałem nie znam Angielskiego tylko parę podstawowych słów. Więc trudno jest mi opisać wszystkie funkcje tego programu w każdym bądź razie przypadł mi do gustu, co zauważyłem to szybkość moją patrycje C:\2,7 GB zrobił w ciągu 8min. ***8222;Use Norton Ghost in Windows to do the following: ***8226; Back up your computer ***8226; Restore an image file onto your computer You can use the Restore Wizard to restore an image file if you can still start Windows. ***8226; Clone a hard disk or partition directly to another hard disk or partition Do not use Norton Ghost in Windows for the following tasks. Use Ghost.exe in DOS for any of the following: ***8226; If you cannot start Windows on your computer ***8226; Cloning a computer that does not have Windows installed Note: Sometimes the drive letter in Norton Ghost in DOS does not match the drive letter in Windows. For example: You back up to a file, F:\test.gho. When you execute backup task, it appears in Ghost.exe as E:\test.gho. ***8222; Pozdrawiam Wojtek |
![]() |
![]() |
#14 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Pozdrawiam[B] |
|
![]() |
![]() |
#15 | |