Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.04.2003, 18:43   #1
xan123
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.04.2003
xan123 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Angry Tryb Pio W Teac Cd-w540e???????

Ludzie to jset straszne!!!!!!! W windows xp mam ustawiony tryb pio na nagrywarce!!!!!! Próbuje zmienić ale to nic nie daje?? Co mam zrobić?? Najciekawsze jest to że pod Millennium wszystko jst ok i jest Multi-Word DMA3(czy coś takiego) a w biosie jest ATA-33
xan123 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.04.2003, 18:46   #2
-=Shade=-
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 08.04.2003
-=Shade=- zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja proponuje uzyc wyszukiwarki, bo na ten temat to juz bylo napisane chyba milion postow na tym forum.
The very meaning of our lives

Maila do mnie wyślij na ten adres
-=Shade=- jest offline  
Stary 16.04.2003, 18:52   #3
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
I najpierw dowiedzieć się what is dma and ATA and other stuff

I witamy na forum nowego usera!

PS Jak tu przyszedłem to ktoś mi powiedział, że pewne tematy wracają cyklicznie i po jakimś czasie można odkryć reguły. Może pogoda ma na to wpływ?

Ostatnio zmieniany przez pali : 16.04.2003 o godz. 18:55
pali jest offline  
Stary 17.04.2003, 01:18   #4
echoo
Organista za 2300

Data rejestracji: 17.12.2002
echoo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Albo plamy na słońcu.

priv
echoo jest offline  
Stary 17.04.2003, 10:25   #5
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
echoo napisa***322;(a)
Albo plamy na słońcu.
Dlaczego peszycie "nowego na forum". Przypomnijcie sobie swoje pierwsze pytanie, wypowiedź na tym forum: tak dla ciekawości. 8)
Stary 17.04.2003, 10:33   #6
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
echoo napisa***322;(a)
Albo plamy na słońcu.
Bardzo pouczająca odpowiedż ...^_^
Stary 17.04.2003, 21:00   #7
pali
Թ

pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Podałem linka - pomogłem jakoś moze.

Obraziłem kogoś?

Regułą każdego forum jest przejrzenie FAQ, archiwum... itd Wypowiedź xan123 świadczy o podstawowych brakach w wiedzy, trzeba uzupełnić.
pali jest offline  
Stary 17.04.2003, 23:59   #8
echoo
Organista za 2300

Data rejestracji: 17.12.2002
echoo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
esem napisa***322;(a)
Dlaczego peszycie "nowego na forum". Przypomnijcie sobie swoje pierwsze pytanie, wypowiedź na tym forum: tak dla ciekawości. 8)
Dlaczego zaraz "peszycie". Czy tu już nikt nie ma poczucia chómoru?

priv
echoo jest offline  
Stary 18.04.2003, 16:21   #9
esem
OldBoy

esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Napisz coś o swojej konfiguracji sprzętowej.
Ja kiedyś miałem taki przypadek, że padający CD-ROM BTC powodował iż Teac w540e też pracował w trybie PIO-4 (tak jak BTC). Odpięcie BTC natychmiast pomogło. 8)
Stary 18.04.2003, 20:44   #10
xan123
Nowy na forum

dzięki za pouczające rady8) mam dysk Maxtor 60 Gb primary master a na secondary master teac. Wszystko jest ok w biosie (ata 33)i w windows millenium (multi word dma 2), ale w xp jest pio-4 na Teacu.
Ostatnio zmieniłem Teaca na secondary slave i WSZYSTKO jest OK
swoją drogą kolega ma teac 540E z lG 52x i działa normalnie nic się lG nie dzieje
xan123 jest offline  
Stary 18.04.2003, 20:57   #11
esem
OldBoy

Czyżby wszystko było O.K.? Coś nie rozumiem. 8)
Stary 19.04.2003, 03:29   #12
pali
Թ

Cytat:
esem napisa***322;(a)
A ja wogóle nie zauważyłem, że to Twój post, esem. Daję linka do twojego ukochanego posta, a Ty mnie opier... Z myślą o Tobie go dałem, aby się rozwijał

Mam wolną chwilę to sprawdziłem swoje pierwsze posty:
W 1 pytałem o białe markery do czarnych Akossów - chyba nie takie głupie pytanie, bo w necie juz je widzialem, ale dalej ich nie kupiłem, nigdzie tego cholerstwa nie ma - moze ktoś wie, gdzie takie białe eddingi w Warszawie sprzedają?

W 2 natomiast poście to zapytałem się czy buffer level 100% to dobrze czy źle Już tłumaczę się, zanim kto peknie ze smiechu - przedtem bardzo mało nagrywałem, a jeśli już to z linii poleceń linuxa (bo przedtem byłem zatwardziały fanatyk tego systemu) i nawet nie wiedziałem, że jest cos takiego jak bufor W easy cd ujrzałem go na własne oczy. Potem przesiadłem się na windę i wskutek zgłupienia od tego, zacząłem sobie divx ściągać, potem F1 kupiłem i poszło.... kurde bolek

A potem to się m.in. z Tobą, esem, kłóciłem, o DMA, he he

Pozdrawiam nocnych marków - 03:28

Ostatnio zmieniany przez pali : 19.04.2003 o godz. 03:32
pali jest offline  
Stary 19.04.2003, 12:09   #13
esem
OldBoy

Pali, przecież to nie do Ciebie. Nowym należy pomagać, taką mam zasadę. Wesołych Świąt. 8)
Stary 19.04.2003, 22:28   #14
xan123
Nowy na forum

hmmmmmmmmmmm........ no właśnie przypomnijcie sobie swoją pierwszą wypowiedź na forum.... biorąc pod uwagę większość łatwo dostępnych źródeł wytłumaczenia nie było (pomijając FAQ w których ZAZWYCZAJ nic ciekawego nie ma a przeszukiwanie ich to udręka. Więc pomyślałem po co qrwa jest to wasze forum?? po to rzeby się wykłucać o jakieś niemające znaczenia szczegóły?? nie (chociaż do tego też służy) ale jest m.in dla takich jak ja...
PS: słuchajcie czemu mnie od razu uznajecie za jakiegoś "lamera"(wiem, to słowo ma takią dziwną właściwość, że obraca się przeciwko wypowiadającemu je, ale jakoś mi nic do głowy nie przychodzi). To że jestem nowy na forum to nie znaczy że w ogóle się na kompach nie znam.... nie twierdzę że jestem alfą i omegą ani nic podobnego, po prostu trochę już w tym siedzę i to co w serwisie robią za 40-70 zł robie dawno sam, tylko ostatnio nie bardzo miałem czas żeby poszukać po necie. Następny powód napisania posta był prosty: mam modem i nie mam za bardzo kasy na przekopywanie jakiś mglistych FAQ i forum. Wolę po prostu zapytać!! Swoją drogą dzięki za rozwiązanie, chociaż wpadłem na nie sam, przestawiając zworki^_^
Q: Czy wydajność na secondary slave jest niższa niż na secondary master?? (mam tylko teac w540e na secondary

Ostatnio zmieniany przez xan123 : 19.04.2003 o godz. 22:38
xan123 jest offline  
Stary 19.04.2003, 23:29   #15
pali
Թ

Cytat:
xan123 napisa***322;(a)
hmmmmmmmmmmm........ no właśnie przypomnijcie sobie swoją pierwszą wypowiedź na forum.... biorąc pod uwagę większość łatwo dostępnych źródeł wytłumaczenia nie było (pomijając FAQ w których ZAZWYCZAJ nic ciekawego nie ma a przeszukiwanie ich to udręka. Więc pomyślałem po co qrwa jest to wasze forum?? po to rzeby się wykłucać o jakieś niemające znaczenia szczegóły?? nie (chociaż do tego też służy) ale jest m.in dla takich jak ja...
Właśnie "wyciągnięty" jest topic "podstawy podpinania napędów itd" esema. W nim wytłumaczone są podstawy (dobre linki). Jeśli wyszukiwanie i czytanie jest dla Ciebie udręką - najlepiej jeśli skorzystasz z pomocy technicznej Microsoft, są tam fachowcy, którym płacą za to, abyś potrzebną informację dostał natychmiast. Tutaj nikt nikomu nie płaci, więc nic nie możesz wymagać, a tylko liczyć na dobrą wolę.

O szczególy kłócą się ludzie, którzy opanowali podstawy.

Zgadza się - złośliwości kilka poszło pod Twoim adresem. Nie dlatego, że nie wiesz, ale dlatego, że swoim postem dałeś właśnie do zrozumienia, że Ci się nie chce, że żądasz gotowej odpowiedzi. Piszesz "multiword dma 3, czy coś takiego" a więc gdzieś zajrzałeś, ale zanotować Ci się nie chciało.
Cytat:

Następny powód napisania posta był prosty: mam modem i nie mam za bardzo kasy na przekopywanie jakiś mglistych FAQ i forum. Wolę po prostu zapytać!! Swoją drogą dzięki za rozwiązanie, chociaż wpadłem na nie sam, przestawiając zworki^_^
Modem nie jest żadnym usprawiedliwieniem. Aż trudno to wytłumaczyć.... Pomyśl chwilę, moze sam zrozumiesz.

W porządku byłoby, gdybyś od razu napisał: " nie mam kasy", "nie chcę płacić", "chcę mieć za darmo" itd To naprawdę nie są złośliwości, tak to wygląda z boku. Stałe łącze też kosztuje - i to niemało w tym kraju. I nie pisz mi, że Ci SDI nie chcą założyć.

Cytat:

Q: Czy wydajność na secondary slave jest niższa niż na secondary master?? (mam tylko teac w540e na secondary
Zazwyczaj nie ma to znaczenia, ale IDE jest nieprzewidywalne. Najlepiej sprawdzić to doświadczalnie. Jak masz tylko teaca na secondary, to raczej podłącz go do ostatniej wtyczki na kablu i ustaw na master.

Pozdrawiam ( i nie bierz niczego zbyt osobiście, na tym forum są mili i kompetentni ludzie (oprócz mnie ) tylko ostatnio od groma było postów w których ludzie pytali się o rzeczy omawiane dobę temu)
pali jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: