Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.06.2005, 15:28   #1
Sabatiel
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.06.2005
Sabatiel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
InCd błąd formatowania:(

Panowie eksperci proszę o pomoc

otóż zalezy mi na instalacji InCd i urzywaniu go, a mam taki problem z nim, że podczas formatowania nowiutkiej płyki, wywala mi błąd formatowania i prosi żeby sprawdzić czy płyta nie jest porysowana albo czy jest zgodna z nagrywarką, jednak np. program File CD bez problemów mi ja formatuję...

Czy ktoś może wie o co tu chodzi?

Mam starego Teac'a W516EB

Z góry dziękuję za odpowiedź i radę
Sabatiel jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.06.2005, 23:27   #2
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Sabatiel
Panowie eksperci proszę o pomoc

otóż zalezy mi na instalacji InCd i urzywaniu go, a mam taki problem z nim, że podczas formatowania nowiutkiej płyki, wywala mi błąd formatowania i prosi żeby sprawdzić czy płyta nie jest porysowana albo czy jest zgodna z nagrywarką, jednak np. program File CD bez problemów mi ja formatuję...

Czy ktoś może wie o co tu chodzi?

Mam starego Teac'a W516EB

Z góry dziękuję za odpowiedź i radę
Witam !
Po pierwsze - co to za program File CD - bo jakoś nie mogę skojarzyć i znaleźć ?
Po drugie - jakiego systemu operacyjnego używasz ?
Ja kiedyś strasznie męczyłem się z IN CD - i ostatecznie zrezygnowałem z jego używania.
I przypomniało mi się - czy nie masz przypadkiem zainstalowanego jakiegoś oprogramowania z pakietu (lub pochodnego ) firmy Roxio - bo to może być źródło problemów.
Pozdrawiam
ro29
ro29 jest offline  
Stary 16.06.2005, 15:26   #3
Sabatiel
Nowy na forum

http://www.ntius.com/default.asp?p=d.../download_main

tutaj znajdziesz File CD - dobry programik ale np. Windowsa Comandera nie obsługuje tak jak robi to incd.

Mi InCD nie działa niepoprawnie zarówno pod win XP jak i 2003 server.
mimo zainstalowanych sterów ASPI. wiem że Raxio powoduje błędy, ale np. Direct CD tej firmy wogóle sienawet nie włancza mimo zainstalowanych driverów do niego

A Ty jakiego programu do UDF urzywasz?
Sabatiel jest offline  
Stary 16.06.2005, 20:29   #4
ro29
Guru

Cytat:
Napisany przez Sabatiel
http://www.ntius.com/default.asp?p=d.../download_main

tutaj znajdziesz File CD - dobry programik ale np. Windowsa Comandera nie obsługuje tak jak robi to incd.

Mi InCD nie działa niepoprawnie zarówno pod win XP jak i 2003 server.
mimo zainstalowanych sterów ASPI. wiem że Raxio powoduje błędy, ale np. Direct CD tej firmy wogóle sienawet nie włancza mimo zainstalowanych driverów do niego

A Ty jakiego programu do UDF urzywasz?
Witam !
Po pierwsze dzięki - może spróbuję !
Po drugie - aktualnie nie używam żadnego programu do UDF.
Po prostu - jak miałem dostęp do sieci na uczelni, to tam był InCD i z niego korzystałem, oczywiście wraz z płytami sformatowanymi pakietowo (na Win2000 w sieci). Jak kupiłem nagrywarkę, to też chciałem zainstalować sobie InCD w domu, namęczyłem się strasznie - okazało się, że winny był Roxio UDF ( to programik, który dał mi kolega używający pakietu Roxio, abym mógł odczytwać płyty w UDF - bez tego programu w Windows 98 nie jest to możliwe).
Co prawda po usunięciu wspomnianego programu, InCD dał się zainstalować i uruchomić, i działał, ale po pierwsze wszystkie programu typu WinBar i podobne, wskazywały mi zużycie procesora na 100% (choć w rzeczywistości takie nie było) - z tego co napisał jeden kolega z tutejszego Forum , to w przypadku Win98, norma.
Ale był też drugi - ważniejszy problem - zdarzało się, że włożenie płyty UDF do CD, a nie CDRW, zawieszało mi komputer, i jeszcze w ogóle były dziwne zdarzenia z płytami CD.
I dlatego też pożeganłem się, jak na razie z nagrywaniem pakietowym
Pozdrawiam
ro29
ro29 jest offline  
Stary 17.06.2005, 01:10   #5
Sabatiel
Nowy na forum

no słyszałem dużo złych opini na temat incd ale chciałbym mimo to mieć jakiś programik który by mi współgrał z Windowsem Commanderem bo to bardzo ułatwia sprawę

ale jak na tazie żedan proatycznie mi nie działa włącając w to Direcr Cd, i prassi abcd, coś mi sie wydaje ze to nagrywarka co nie tak obsługuje, upgradowałem firmware więc może programiści coś tam skopali, ale prawdę mówiąc Teac była jedną z najlepszych firm (jak nie najlepszą), gdy kupowałem ten sprzęt

Pozdrawiam
Sabatiel jest offline  
Stary 17.06.2005, 17:01   #6
ro29
Guru

Pospieszyłem się i ...

Witam !
Niestety pospieszyłem się i .......
To znaczy - ściągnąłem sobie ten File CD, zainstalowałem, otworzyłem i wszystko OK. Następnie włożyłem płytę UDF i ładnie ją odczytał. Następnie - tak dla próby - zapisałem jakieś pliki na tym CD - UDF. Myślałem, że on je tam doda - tak jak InCD. Wszystko było OK, do momentu jak tacka się wysunęła i wsunęła - wtedy pojawił się komunikat, że płyta nie jest sformatowana i czy ją sformatować ?
I już żadnych plików nie było widać !!!!!!!!! Ani w tym File CD, ani w eksploatorze itd.
Na szczęscie na tej płycie nie było super ważnych rzeczy, ale było tam trochę materiałów z internetu itd.
Mam pytanie - czy ktoś wie co się stało i czy jest możliwość odzyskania jescze tej zawartości (podkeślam płyta była typu UDF)

Z tego wynika, że ten File CD, nie jest w pełni programem do zapisu UDF, albo nie jest kompatybilny z płytami sformatowanymi w innych programach ?

Liczę na pomoc !!!

ro29
ro29 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: