Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.02.2003, 23:15   #1
jarwar
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.02.2003
jarwar w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
InCD i niebieski ekran

Witam wszystkich Forumowiczów.
Mam nastepujący problem z LG8480B@8481B a może z systemem?Po zainstalowaniu Nera wszystko jest OK, jak tylko doinstaluje InCD, w momencie startu tej aplikacji system pada(WinXPSP1) i widzę tylko bluescreen przez pare sekund i restart i tak w kółko.Instalowałem najnowsze wersje Nera i InCD zaciągnięte z CDRInfo jak i te które dostałem z nagrywarką(5583 i 3290)Nie pomagją też najnowsze ASPI.
To jest drugi komp na którym mam podobne problemy, więc chyba nie chodzi tu o konfigurację sprzętu?
jarwar jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.02.2003, 23:27   #2
buka
Bywalec

Data rejestracji: 14.11.2002
buka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam

Faktycznie z tym InCd jest coś ostatnio nie wporządku. Kiedy kożystam z tej aplikacji nie za karzdym ale dość często restartuje mi się komputer. Wszystko chodzi normalnie, a tu nagle tak jak by ktoś wcisną reset!!

Tak przy okazji

InCd używałem do Mount Rainiera, czy jest jeszcze jakiś godny polecenia programik do tego formatu??

nagrywarka to gce-8481b

poz
buka jest offline  
Stary 16.02.2003, 23:39   #3
Martin_TP
Kitty loves Agit! =^_^=

Data rejestracji: 25.11.2002
Martin_TP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mnie akurat InCD wywala sie zaraz po starcie (Windows 2000) z komunikatem jakiegos tam bledu. Rzeczywiscie cos jest z tym InCD nie tak. Probowalem roznych wersji i mnie tez nie dziala.
Martin_TP jest offline  
Stary 16.02.2003, 23:51   #4
.jpeg
Bywalec

Data rejestracji: 19.01.2003
.jpeg zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Thumbs down

Widze że jest nas więcej,ja mam podobnie przy wypalaniu mountriner-em win. pada (blue screen) a więc chyba wychodzi na to że to jednak wina inCD
Stary 17.02.2003, 04:08   #5
KCK
Bywalec

Data rejestracji: 01.09.2002
KCK w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
U mnie InCD 3.52.00b chodzi bez zadnych problemow pod XP SP1 i 98SE z Lite-On LTR4812W VS08, takze dla CD-MRW (Mt. Rainier), bez instalacji dodatkowych ASPI.

Prawdopodobnie macie konflikty ze sterownikami instalowanymi przez inne programy (np. wtyczki nagrywania dla WMP 9.0, WinAMP, itd).
KCK jest offline  
Stary 17.02.2003, 11:40   #6
Martin_TP
Kitty loves Agit! =^_^=

Cytat:
KCK napisa***322;(a)
U mnie InCD 3.52.00b chodzi bez zadnych problemow pod XP SP1 i 98SE z Lite-On LTR4812W VS08, takze dla CD-MRW (Mt. Rainier), bez instalacji dodatkowych ASPI.

Prawdopodobnie macie konflikty ze sterownikami instalowanymi przez inne programy (np. wtyczki nagrywania dla WMP 9.0, WinAMP, itd).
Nie sadze. Mam Win2000 SP3 + wszystkie Hotfixy, Plextor 4824 oraz Yamaha 8824E, brak WMP9 i pluginow do nagrywania w winampie, nawet virtualnego cd-romu nie mialem... i nic zaraz po starcie systemu InCD sie laduje, pokazuje sie plansza, a potem blad i koniec jego dzialania, porogram zostaje zamkniety. Poza InCD wszystkie inne programy dzialaja bez zarzutu.
Martin_TP jest offline  
Stary 17.02.2003, 11:57   #7
buka
Bywalec

Witam

Miło widzieć powyższe posty, wiem, że mój komputerek jest wporzątku : )
buka jest offline  
Stary 17.02.2003, 12:30   #8
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Martin_TP napisa***322;(a)
Nie sadze. Mam Win2000 SP3 + wszystkie Hotfixy, Plextor 4824 oraz Yamaha 8824E, brak WMP9 i pluginow do nagrywania w winampie, nawet virtualnego cd-romu nie mialem... i nic zaraz po starcie systemu InCD sie laduje, pokazuje sie plansza, a potem blad i koniec jego dzialania, porogram zostaje zamkniety. Poza InCD wszystkie inne programy dzialaja bez zarzutu.
Po pierwsze macie xle skonfigurowany w2k w opcjach zabezpieczeń jest pewna funkcja druga rzecz jak wywala klikajciue f8 wejdzcie
na przywracanie uslug katalogowych wywalcie incd po trzecie uslugi uslugi uslugi!!!!!!jak zrobicie dobrze to bedzioe wsazystko chodzić mam incd i w2k ale w2k skonfigurowany porządnie nigdy nie mialem niebieskiego macie pewnie jakiś sterownik dany podczas instalacji systemowy a one są niestety denne.
Pozdrawiam
Stary 17.02.2003, 12:44   #9
Martin_TP
Kitty loves Agit! =^_^=

Niebieskiego to ja od roku nie widzialem a komp chodzi 24h/7d Ja jego jak koledzy powyzej poprostu nie mam, tylko InCD sie wywala i tyle. A fakt faktem InCD nie dziala... i nie wiem czemu. Servisy systemowe tez mam poustawione tak jak trzeba... nawet Direct CD na probe zainstalowalem i dziala, zas InCD nie. A co rozumiesz przez "zle skonfigurowany w2k w opcjach zabezpieczeń" ?
Martin_TP jest offline  
Stary 17.02.2003, 13:33   #10
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Martin_TP napisa***322;(a)
Niebieskiego to ja od roku nie widzialem a komp chodzi 24h/7d Ja jego jak koledzy powyzej poprostu nie mam, tylko InCD sie wywala i tyle. A fakt faktem InCD nie dziala... i nie wiem czemu. Servisy systemowe tez mam poustawione tak jak trzeba... nawet Direct CD na probe zainstalowalem i dziala, zas InCD nie. A co rozumiesz przez "zle skonfigurowany w2k w opcjach zabezpieczeń" ?
Po pierwsze z poziomu windoza jest mniej uslug widocznych to raz jak chcesz uslugi wszystkie zobaczyć to z poziomu konsoli przywracania 2 wywalić trzeba katalog volume info ukryty jest zabezpieczony a więc bierzesz wlaściwości dajesz pelną kontrolę dla siebie y wywalasz jak masz ntfs zabezpieczenia opcje poszukaj to się dowieszsą 3 opcje ktore trzeba wyłączyć masz lana? jak nie masz lana a masz sdi isdn modem to wyłącz uslugę serwer jest zależna od przeglądarki wyłącz pomoc netbiosa w uslugach rejestr zdalny aktualizacje auto jak masz w2k i wyłącz dde sieci pozdrawiam
Kto pyta nie bładzi a szuka światla
Stary 17.02.2003, 16:07   #11
KCK
Bywalec

Data rejestracji: 01.09.2002
KCK w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jesli ktos ma problemy z InCD, proponuje zaczac od poradnikow

http://club.cdfreaks.com/showthread....threadid=60163 (W2K)

http://www.cdrlabs.com/phpBB/viewtop...?p=43689#43689 (XP)

Uzytkownikow W2K powinien tez zainteresowac przyklad

http://club.cdfreaks.com/showthread....threadid=62066

natomiast znany problem UpperFilter/LowerFilters jest dyskutowany w

http://club.cdfreaks.com/showthread....threadid=63103

InCD nie wymaga ingerencji uzytkownika w uslugi (nowsze wersje same wlaczaja i wylaczaja IMAPI Burning Service).
KCK jest offline  
Stary 17.02.2003, 17:30   #12
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
buka napisa***322;(a)
Witam

Faktycznie z tym InCd jest coś ostatnio nie wporządku. Kiedy kożystam z tej aplikacji nie za karzdym ale dość często restartuje mi się komputer. Wszystko chodzi normalnie, a tu nagle tak jak by ktoś wcisną reset!!

Tak przy okazji

InCd używałem do Mount Rainiera, czy jest jeszcze jakiś godny polecenia programik do tego formatu??

nagrywarka to gce-8481b

poz
WriteCDRW - specjalny program do obslugi Mount Rainiera (ale nie jest darmowy).

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline  
Stary 17.02.2003, 22:03   #13
buka
Bywalec

Cytat:
andrzejj9 napisa***322;(a)
WriteCDRW - specjalny program do obslugi Mount Rainiera (ale nie jest darmowy).
a i z "rodzynkami" ciężko ^_^
buka jest offline  
Stary 17.02.2003, 22:56   #14
jarwar
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.02.2003
jarwar w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam
Rozwiązałem problem, niestety połowicznie. Mam płyte na nForce2 i to stery nVidii IDE SW, gryzą się z InCD. Przeinstalowałem winde i bez tych sterów i jest OK. Jeżeli ktoś wie jak ominąć ten konflikt to prosze o info.
jarwar jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: