![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Incydent z cd-r media-tech i mafia
Podczas nagrywania 3cd z grą Mafia (wersja crackowana) w locie (czytnik cd-rom lg48x, cd-rw lg16x) w 75% w clonie kompakt cały czas się nagrywał, ale pasek postępu się nie ruszał (nagrywałem z prędkością 16X) po 10 min chciałem przerwać nagrywanie bo co jakiś czas jakieś szemrzenie z nagrywary się wydobywało, ale clone nie chciał zatrzymać nagrywania więc zresetowałem kompa.
Po restarcie sprawdziłem płytę i okazało się że jest źle nagrana Czy to wina tego że zczytywałem kompakt z cd-romu, czy może wadliwej płyty cd-r Media-Tech Mediastore Silver 700MB? pierwszy i drugi cd z mafii przegrywałem tak samo i wszystko szło gładko |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Ten cd-rom nie nalezy do najlepszych do kopiowania plyt w locie. Mozliwe ze 3 plyte masz poprostu nagrana w takim formacie lub ma bledy na koncu takie ze cd-rom ci nie wyrabia poprostu i czyta caly czas zeby odtworzyc sektory.
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.07.2002
![]() |
Nie chcialbym cie martwic , ale mialem to samo z ta nagrywarka i to nie podczas nagrywania w locie - po prostu czasami zawieszala sie podczas nagrywania ( w losowym miejscu , czasami przy 1% a czasami
przy 90%) i potrafila tak "nagrywac" nawet kilka godzin - oczywiscie w koncu resetowalem kompa .Stalo sie to tak uciazliwe (w smietniku ladowala co 3 plytka) ze nagrywarka poszla do naprawy gwarancyjnej - dostalem druga i niestety po 2 miesiacach sytuacja sie zaczela powtarzac .System caly czas ten sam wiec jego wine wykluczam . Niestety chyba nagrywarki lg nie sa zbyt wytrzymale - niedawno kupilem najtansze cdr (acer i dvision) i o ile lg je nagrywa bez problemu to juz odczytac ich nie potrafi ani on , ani zaden inny naped.mam jeszcze stara wyeksloatowana nagrywarke (nagrala ok 4000 cd) sanyo x12 na scsi i ona bez problemu nagrywa te cdr tak ze nie ma problemow z odczytem.Moja nastepna nagrywarka na pewno nie bedzie LG ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na temat cd-romow LG wiele tu juz bylo pisane, one po prostu nie nadaja sie do kopiowania w locie. Zrob na spokojnie obraz nagrywarka i pozniej nagraj to z dysku. Wyglada, ze plytka traci jakosc - dane sa trudniej odczytywane, ale tez jest to jedna z tych krotkowiecznych wiec nie ma sie czemu dziwic.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
to nie wina cd-roma bo wyrobił się szybko z odczytem (mniej więcej od 65% clonecd używał tylko i wyłącznie bufora) a napęd cd-rom ani drgnął. Więc chyba jest to wina wadliwego egzemplarza cd-r media-techa, alba nagrywary (lecz w to wątpię bo narazie chodzi tak że wżyciu nie widziałem lepszej -czyt. bardziej niezawodnej i czytającej wszystko)
|
![]() |
![]() |
|
|