![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
KiNgOfOcEaN
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
![]()
Drodzy forumowicze może ktoś z Was juz to robił.Może jakieś porady.
Obecnie nagrywarka posiada BIOS-ik V 1.01 a chcę zmienić na 1.02. Podpowiedzcie bo nie wiem jak do tego się zabrać i jakie jest prawdopodobieństwo, że cała operacja się nie uda. Może pamiętacie mój poprzedni post o tym iż nie mogę na 98 uruchomić DirectCD 5.0 Może to właśnie wina BIOS-u? Z góry dziękuję za sugestie. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wasz Pan i wladca
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
ja jak wgralem ten bios to predkosc nagrywania wynosila max 8x (bo inaczej walilo cd) i bufor zawsze mial 0% ... srednie nagrywanie cd mialem 30 min..... sprubuj moze bedziesz mial lepsze rezultaty
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
KiNgOfOcEaN
![]() |
![]()
No i nagrałem ten BIOS 1.02 i wszystko jest Ok.
Nie widzę żadnych strasznych zmian na lepsze lecz na gorsze na szczęście też się nic nie zmieniło. Nagrywa tak jak chcę i to pod Easy CD Craatorem, WinOnCD i ClonemCD 4x. Tylko jedno mnie martwi ten cholerny DirectCD 5.0 dalej nie działa. |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.10.2002
![]() |
Mam ta nagrywarke (16x10x40) juz prawie rok (kupilem ja jakos na poczatku roku. Wgralem wedy firmware 2.01 ktory zalaczam chodzic chodzi i problemow z nia nie mam z zabezpieczeniami sobie radzi itp. Wtedy wlasnie byl chyba nawet odnosnik do tego na cdrinfo do jakiejs amerykanskiej strony. Moze to tez istitne moja nagrywarka ma dwa przyciski ( bo z tego co wiem sa tez takie co maja tylko jeden)
Pozdrawiam Janek |
![]() |
![]() |
#5 |
KiNgOfOcEaN
![]() |
.....tylko, że ja mam tę nagrywarkę w wersji OEM nie RETAIL i ten biosik tam nie pasuje według zaleceń producenta. Choć ja wiem ,może jest inaczej?
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.10.2002
![]() |
moja byla raczej retail. Coprawda bez pudelka ale miala kabelek, oprogramowanie, instrukcje obslugi. A na OEM nie sprawdzalem. Kidys mialem lg8x4x32 wersje OEM z orginalnym biosem 1.06. Wgralem do niej biosa 1.08 sciagnietego z cdrinfo. Wszystko poszlo gladko tylko nagrywarka zrobila sie chimeryczna. Nagrywala czasem zle, worcilem wiec do starego biosa - problem jak reka odjal. Mozesz sprawdzic i ten jednak nie recze za skutek. Mozna przeciez jakby co wrocic do orginalnego biosa (u mnie wtedy sie dalo
![]() Pozdrawiam Janek |
![]() |
![]() |
|
|