Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.11.2001, 21:06   #1
mike tyson
Gość

problem z securom i safedisc2 na lg 8160b!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

witam!!
panowie mam problem tego typu ze posiadam nagrywarke lg8160b co wedlug testu czyta wszystko oprucz gazet,tylko ze mi nie chce czytac plytek zabezpieczonych safedisc2 i securom new , co jest uzywam clonecd 3.0.5.1 z upgrade do wersji 3.1.0.0,clony xl wykrywa zabezpieczenia pomaga ustawic clona i lipa zaczyna zczytywac po 20 min wyskoczylo 1 % ale po nastepnych 2o nie pokazalo sie 2% wiec zrezygnoalem bo jak ma sie plytka zczytywac caly dzien to ja to pier.......
wylaczalem tez wszystkie ustawienia clona probowalem zczytac normalnie i to samo,ani na cd romie ani na nagrywarce nie moge zczytac.a oto girki ktore chcialem przegrac porshce need for speed,max payne,suden strike,te dwie pierwsze safedisc2 ta ostania securrom, co jest mam firmware 1.1 a tak pozatym to przegrywa normalnie wszystko prosze o pomoc!!!!!!!!!1

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.11.2001, 03:21   #2
s0ny
Bywalec

Data rejestracji: 21.10.2000
s0ny zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
NFS Porsche to chyba SD1 a nie SD2, max payne to oczywiscie SD2, ostatnia nie wiem wierze na slowo. Do safediscow przy czytaniu wylacz wszystko poza Fast Error Skip (Read Rerty ustaw powiedzmy na 5, a Error Correction na None). Bez zaznaczenia tej opcji tez pojdzie tylko moze to troche trwac. Czytaj w nagrywarce (nie podales jakiego masz cd/dvd wiec tak bedzie bezpieczniej). Niektorzy zalecaja zmniejszenie szybkosci odczytu do 1x-8x, ale sadze ze na max czyli 40x tez bedzie ok. By wiedziec co sie dzieje podczas odczytu otworz sobie okienko z logami. Beda sie pojawiac bledy. To normalne. Skoncza sie w okolicy sektorow 10000-11000. Reszta bedzie juz czytana szybciutko znaczy normalnie.
Przy zapisie wybierz DAO-RAW, wlacz ewentualnie BurnProofa (czy SeamLinka czy jak to sie nazywa w LG) reszte odznacz i mozna palic.

Jak bedziesz mial problemy takze z Securomem new pisz. A i od razu pisze plytka po przegraniu z tym zabezpieczeniem nie pojdzie w nagrywarce musisz grac z cd/dvd ale chyba po to sie go ma.
s0ny jest offline  
Stary 07.11.2001, 16:30   #3
mike tyson
Gość

dzieki za porade,cd room mam lgx48 ale on nie czyta subkanalow dalego odczytywalem na poczatku w nagrywarce,ale potem tez sprawdzilem w cd i tez nic,czy jesli zrobie tak jak mowisz to zczyta to w normalnym czasie?Wiem ze na poczatku sa problemy z blednymi sektorami a potem ma isc normalnie tylko ten poczatek troche dlugo trwa wtescie zrzut plytki ztymi zabezpiueczeniami szedl im szybko a mi 1%poszedl na 15 min i tyle ok jeszce raz dzieki sprawdze!!!!!!!!!

Stary 08.11.2001, 14:42   #4
Hawk
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 08.11.2001
Hawk zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kopiowanie zabezpieczonej płytki SafeDisc ver2 zawsze trwa długo (po 3% leci normalnie).Musisz włączyć i czekać. Dużo zależy też od cd w jakim odczytuje się zabezpieczoną płytkę.
Stary 08.11.2001, 18:05   #5
Mike_
Bywalec

Data rejestracji: 26.05.2002
Mike_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
witam
na tym modelu SD2 robi sie od 24 do .... minut
pozdrawiam
ps
cierpliwosc jest cnota:-)
Mike_ jest offline  
Dyskusja zamknięta