![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
ja wrzucić starszy bios do nagrywarki teac 512EB ???
czy ktoś wie jak można wrzucić stary bios do nagrywarki teac 512 EB ?
po wrzucenieu nowego zaczęła się dziwnie zachowywać, więc chciałem z powrotem wrócić do starszego, ale przy próbie wgrania program fleszujący podaje informację :" The firmware of your drive doesn't need to be updated. " i nic z tym nie można zrobić. żadna wersja nie działa, a nie chcę czekać na następną. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
poszukaj w archiwum newsow - biosu do tejgo piecyka przerobionego przez Koli'ego - w nazwie ma fixed - bez problemow powrocisz nim do poprzedniego
pzdwrm Nikita_Bennet
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
jak wrzucić starszy bios do nagrywarki teac 512EB ???
znalazłem tylko bios 2.0b fixed który umożliwia powrót z biosu 2.0f. ja natomiast wrzuciłem najnowszy czyli 2.0h, i fixed już go nie łapie.
obiawy: 1) błędy przy nagrywaniu easycd5.0 platinium, 2) kłopoty z odczytywaniem czarnych płyt, 3) po włożeniu jakiejkolwiek płyty napęd odczytuje ją, ale blokuje się tacka i można otworzyć jedynie drucikiem albo restartując komputer. |
![]() |
![]() |
#4 | |
staruszek
![]() |
Cytat:
pzdrwm Nikita_Bennet
![]() |
#5 |
staruszek
![]() |
no i wrzucam go wczesniej - przerobka jest chyba ok - tak na 99% - bo nie mam na czym jej sprawdzic, przerabialem tak samo jak bios do 516eb i zapewne tak samo jak Koli wie cpowinna dzialac imho ale zawsze pozostawiam se ten 1%.
zycze udanego flashowania pzdrwm Nikita_Bennet
#6 |
staruszek
![]() |
jesli idzie o info ktore dolaczylem do archiwum - jest napisane tam ze to bios w wersji 1,0 - sorki powinno byc 2,0 - nie chcialo mi sie pisac od nowa i wrzuclem ten od mego piecyka i przeoczylem to
bios jest do piecyka teac 512 eb - downgrade'uje biosik H do B sorki za male zamieszanie jesli takowe powstalo pzdrwm Nikita_Bennet
|
|