![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.05.2006
![]() |
LiteOn 165P6S-bardzo długo nagrywa płyty
Jestem nowy na tym forum, więc witam wszystkich!
Kupiłem sobie nagrywarke DVD model jak powyżej.Dla testu nagrałem kilka płyt DVD i z przykrością stwierdzam, że nagrywanie trwa bardzo długo.4,3 gigabajtowy obraz nagrywał mi się z prędkością 8x 23 minuty!Próbowałem na nośnikach dwóch producentów.Jest to dla mnie wielkim szokiem, gdyż zawsze jak nagrywałem u znajomych zajmowało to około 8 minut.Co prawda mój komputer to nie żadne wybitne cudo, lecz chyba nie jest aż tak tragiczny żeby nagrywać jedną płytę 23 minuty.Moja konfiguracja to: PIII 750 MHz 128 MB SDRAM GeForce 256 32 MB Wydaje mi się, że problem ten nie obejmuje tylko płyt DVD, ale również CD.Jak nagrywałem płytę CD, to zamiast rozpędzać się do 48x to ledwo co się kręcił i prawie wogóle nie było go słychać(co w Liteonie jest raczje dziwne).Płyta CD nagrywała się ponad 5 minut.Zastanawiam się czy wymiana firmware'u mogłaby coś pomóc.Jeszcze go nie próbowałem zmieniać, bo szkoda by mi było s******yć nagrywarkę, którą mam dopiero od 9 godzin.Jeżeli macie jakieś sugestie co do roziązania mojego problemu to bardzo proszę piszcie. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|