Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 26.05.2006, 09:00   #1
Marrrcin
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.05.2006
Marrrcin w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LiteOn 165P6S-bardzo długo nagrywa płyty

Jestem nowy na tym forum, więc witam wszystkich!
Kupiłem sobie nagrywarke DVD model jak powyżej.Dla testu nagrałem kilka płyt DVD i z przykrością stwierdzam, że nagrywanie trwa bardzo długo.4,3 gigabajtowy obraz nagrywał mi się z prędkością 8x 23 minuty!Próbowałem na nośnikach dwóch producentów.Jest to dla mnie wielkim szokiem, gdyż zawsze jak nagrywałem u znajomych zajmowało to około 8 minut.Co prawda mój komputer to nie żadne wybitne cudo, lecz chyba nie jest aż tak tragiczny żeby nagrywać jedną płytę 23 minuty.Moja konfiguracja to:
PIII 750 MHz
128 MB SDRAM
GeForce 256 32 MB
Wydaje mi się, że problem ten nie obejmuje tylko płyt DVD, ale również CD.Jak nagrywałem płytę CD, to zamiast rozpędzać się do 48x to ledwo co się kręcił i prawie wogóle nie było go słychać(co w Liteonie jest raczje dziwne).Płyta CD nagrywała się ponad 5 minut.Zastanawiam się czy wymiana firmware'u mogłaby coś pomóc.Jeszcze go nie próbowałem zmieniać, bo szkoda by mi było s******yć nagrywarkę, którą mam dopiero od 9 godzin.Jeżeli macie jakieś sugestie co do roziązania mojego problemu to bardzo proszę piszcie.
Marrrcin jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: