![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
LiteOn 52x24x52 - co jest z ta predkoscia!!!
Witam wszystkich
Na forum czytalem niedawno jeden post o nagrywarce z predkoscia nagrywania 52x(LiteOn czy Asus ) i stwierdzenie .."jesli mam tak nagrywarke to chce skorzystac z jej mozliwosci i nagrywac z predkoscia 48,52....to tak jak miec BMW i jezdzic tym samochodem tylko okolo 40 km/h.." No wlasnie.....mam Litka 52x24x52 60SC nie nagrywam rzecz jasna na 52 bo nie ma takich nosnikow a szkoda meczyc te z predkoscia 48x i miec beldy....no ale z tymi predkosciami jest ciezko tj. 48,40....najlepiej jest przy 32,24 wtedy bufor w Nero 5.5.9.17 jest caly czas wypelniony. Przy tych wiekszych predkosciach moja nagrywarka zanim zacznie nagrywac to minie dobre 2 minuty i bufor sie zapelni do 95%-96%.Wyglada jakby dysk byl za wolny do mojej nagrywarki...... DMA jest,defragmentacja dysku robiona regularnie Nortonem. Ustawienia: Primary Master Baracuda IV 60 GB Primary Slave IBM 40 GB Secondary Master CD-ROM LG Secondary Slave LiteOn ....co do ustawien to zmienialem na inne i bylo tak samo Sprzęt (może nie wysrubowany ale jest): Płyta Soltek 75KAV Duron 800 I co Wy na to......sprzęt...ustawienia...... Prosze o odpowiedzi i sugestie Podrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.02.2003
![]() |
Ja tez mam barracude IV ale proc mocniejszy (xp1700) i nawet przy 48x (na lg) gdy nic nie robie na kompie zwiazanego z hdd, bufor nie spada ponizej 92-95%. Moze jednak proc tez ma jakies znaczenie...
Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.03.2003
![]() |
A próbowałeś ustawić tylko dysk i nagrywarke?
Primary Master Baracuda IV 60 GB Secondary Master LiteOn może CD zwalnia nagrywarke na tej samej taśmie, sprawdz standardy IDE w tabeli przy odpalaniu kompa. Też mam LiteON tyle że 48X i nagrywa poprawnie płytke 600MB na 40X w troche ponad 3min. Primary Master IBM 40GB ATA100 Secondary Master LiteOn ATA33 |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.03.2003
![]() |
Ja mam inny problem z tą nagrywarką. Chodzi mi o to, że ona bardzo głośno pracuje (chodzi mi raczej o czytanie). Czasami zagłusza mi to nawet film. Może prędkość odczytu jest za duża. Jak można zmniejszyć hałas, lub maksymalna prędkośc czytania?
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered
Data rejestracji: 15.10.2002
![]() |
Cytat:
CD Bremse v1.26 PL - program służący do zwalniania pracy napędów CD-ROM/DVD-ROM. http://www.cdrinfo.pl/software/stron...?id=1191034856 |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.08.2001
![]() |
Jakie masz sterowniki magistrali? Podaj dokładną konfigurację sprzętu, to nie może być wina szybkiego dysku i dość mocnego komputera.
|
|