![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.02.2003
![]() |
Jak wgrac bios b do TEAC W516E ???
Chce powrocic do biosu "b" w nagrywarce Teac W516E, w tej chwili mam bios najnowszy "j" i od chwil jego wgrania nie moge nagrywac plytek z indeksami 40x i 48x
![]() ![]() Pozdrawiam Lopezpb |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Re: Jak wgrac bios b do TEAC W516E ???
Cytat:
Musisz pytać się innych czy mają w kolekcji starsze biosy. Niestety, ja mam biosy (wszystkie które były na www.teac.de) ale do w540e. 8)
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Witam ! Mam również wczytany ten bios i bez problemu wypalam
płyty z indeksem x 40, 48 (np. TDK Speed x lub TDK Metallic ) System win-98 se.
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.02.2003
![]() |
Dzieki Nikita Bennet za bios, juz wgralem spowrotem bios w wersji b, teraz tylko muzsze sprawdzic czy pomoglo
![]() Lopez |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.03.2003
![]() |
Heyka
Sorka ze wtrace, ale z kad wziac bios "b" ?? i ew. jak go wgrac ![]() dzieki z gory Pozdrufka |
![]() |
![]() |
#6 | ||
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
jestem troche w rozjazdach ale ...
po kolei
Cytat:
Cytat:
pzdrwm Nikita_Bennet
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Witam
Dzieki za zainteresowanie i przy okazji sorx, moj pierwszy post na forum nie byl zbyt obfity w info ![]() Pewnego dnia wgralem bios oznaczony literka "h" chodzilo dobrze. Czytajac sobie newsy na cdrinfo znalazlem nowy bios "j" na poczatku chodzilo bez problemow ( co prawda malo co wypalalem ale jak juz czeba bylo cos wypalic, to wsio chodzilo dobrze). Na poczatku nie wypalala plyt audio, i w desperacji wgralem nowy bios "k" i w tym momecie nie nagrywa ani audio, ani data, jedyne na czym ngrywa to plyty CD-RW, przy probie nagrania wyrzuca blad "Power Calibration Error". Nie jestem pewien czy to jest wina biosu, ale chcial bym sprawdzic to przed oddaniem jej do servisu. Ale opowiadanie lol ![]() Dzieki z Gory Pozdrufka |
![]() |
![]() |
#8 |
staruszek
![]() |
jesli dobrze rozumiem...
1. to grzebales.
2. obecnie masz wgrany bios w wersji K 3. kcesz miec znowu wersje B -> z niej wejdzesz na kazda inna (za wyj. A). teraz jade na uczelnie i do czwartku nie rusze ale w piatek sprawdz skrzynke. wyslij mi swoj e-mail na nikita_bennet@z.pl abym nie zapomnial o tym jak wroce ze szkoly pzdrwm Nikita_Bennet
#9 |
Organista za 2300
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Niestety Nikita chyba nie masz racji. Ja na swoin Teac'u też chciałem (tak z ciekawości) wgrać starszy bios na nowszy i dostałem od programu aktualizatora odpowiedź odmowną. Chłopcy z Teac'a uznali chyba że nie ma sensu się cofać
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
staruszek
![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pzdrwm Nikita_Bennet
![]() |
#12 | |
staruszek
![]() |
Cytat:
powiedz jaki masz wgrany i jaki kcesz miec a podesle ci plik i wgrasz i wtedy pogadamy. pzdrwm Nikita_Bennet
![]() |
#13 |
staruszek
![]() |
dla majacych wersje K a kcacych miec znoowu B (teac516eb)
przetestujecie ten biosik u siebie
jesli program flashujacy pozwoli wam na sflashowanie piecyka to pozwolcie mu na to - dziala jak kazdy inny bios od teac'a. po udanym sflahowaniu (uwaga na windy xp bo tam podobno kiedys byly problemy z tym flasherem, bo jest to werja B, taka jaka teac wypuscil a, dopiero od wyzszej popprawiono flashowanie pod xp) a i dajcie znac czy rozwiozalo to wasze problemy za pare dni napisze co i jak dla totalnego laika jak samemu odblokowac bios w wersji B dla tej wypalarki aby mozna wgrac go na kazdy pzdrwm Nikita_Bennet
Odrzucamy krolow, prezydentow oraz glosowanie. Wierzymy w zgode powszechna oraz kod wykonywalny D. Clark - Internet Wizard Ostatnio zmieniany przez Nikita_Bennet : 04.04.2003 o godz. 12:57 |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
Witam
Dzieki za bios, wgralem go lecz niestety w moim przypadku nie byla to wina biosu w dalszym ciagu nagywa tylko na plytach CD-RW, przy prubie wypalenia plytki cd-r pokazuje sie blad "Power Calibration Error". Jesli ktos ma jakies pomysly to bardzo prosze. Pozdrufa. |
![]() |
![]() |
#15 |
staruszek
![]() |
no coz....
szkoda ze nie rozwiazalo to twego problemu ale jak widzisz bios dziala i nie jest to zadna lipa tylko oryginalny bios teac'a.
ja zrobilem co moglem. pzdrwm Nikita_Bennet
|
|