![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
nie potrzebna reakcja SmartBurn
Otóż kolega kupił sobie miesiąc temu full wypas kompa. Nie chcę wymieniać tutaj jego komponentów, no może wspomnę o dysku SATA oraz procku 2.2 ghz AMD BARTON taktowany chyba na 1.8 ghz. Jak coś przekręciłem to mnie poprawcie. Jednak chodzi o to, że ma liteonka 52327S i podczas nagrywania CDR ciągle świeci mu się światełko pomarańczowe. Nie wiem co on tam wykombinował... Wiem tylko tyle, że wszystko było w porządku dopóki nie nagrał płytki 99 min oraz nie włączał/wyłączał opcji SMARTBURN w nero. Jednak jak on twierdzi problem ma tylko z płytkami CDR. Ponadto dziwne, ponieważ bufor w ogóle mu nie wariuje.
Czy ktoś miał podobny problem !?
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No dobrze. A w czym jest problem?
W paleniu sie diody? Tak na oko ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
O kolorach diody LiteOna 52327S był całkiem niedawno post http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=27897.
Wszystko jest w porządku. Niczego nie musisz zmieniać. Natomiast jeżeli chodzi o procesor to chyba masz na myśli Athlon XP 2500+ Barton - zegar 1830 MHz Ostatnio zmieniany przez para : 02.12.2003 o godz. 09:33 |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
![]() |
co do diodek w liteonku to wiem, że
kolor zielony - odczyt kolor czerwony - nagrywanie kolor pomarańczowy - reakcja smartburn problem w tym, że na moim liteonku podczas nagrywania diodka świeci się na czerwono. Więc jest w porządku. U kolegi natomiast świeci się na pomarańczowo. Co prawda czas nagrywania płyty jest normalny. A z reguły, gdy bufor spada to czas nagrywania płyty się wydłuża. Dlatego zastanawia mnie dlaczego u niego po mimo full wypas sprzętu diodka świeci na pomarańczowo, a nie na czerwono tak jak u mnie !?
#5 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
BYLO juz o tym - przeczytaj inne topiki - ta spawarka juz tak ma ze pali sie jej dioda innym kolorem!
|
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
![]() |
okey okey NIMAL... tylko spokojnie.... tak zapytałem...
|
|