Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.05.2002, 22:27   #1
niezly
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.05.2002
niezly w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak nagrać audio bez słyszlanej przerwy między utworami ??

Hej.
Jestem świerzy i nie chce wyrzucać płyt niepotrzebnie do kosza więc proszę o rade .......
Chodzi o nagrywanie audio długich mixów w których trzeba co nowy kawałek zaznaczyć że jest to nowy utwór, ale jak to zrobić żeby nie była słyszalna żadna nawet najmniejsza przerwa ??
Mimo że dałem 0 sek przerwy między podzielonymi wavami i wybrałem metode zapisu Disc-at-once, to i tak było ją słychać. Nagrywarka Lite-on 32. Będę dzwięczał bez "przerwy" z wdzięczności za pomoc
niezly jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.05.2002, 22:35   #2
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jak nagrać audio bez słyszlanej przerwy między utworami ?

Twoj temat jak znalazl byl na forum jakis miesiac temu. Uzyj "szukaj", daj dla pewnosci wiecej niz m-c i znajdziesz gotowe odpowiedzi, o ile pamietam topic byl nawet dosc obszerny i szlo w nim dokladnie o to samo co pytasz. :-)
Stary 28.05.2002, 23:01   #3
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>

Tu nie ma się co rozpisywać - NIE KAŻDY sprzęt potrafi nagrywać audio bez przerw między utworami. Przed chwilą nagrałem taką płytę w Nero 5.5.8.2 i działa bezbłędnie (LG CED-8120B). We właściwościach poszczególnych ścieżek ustawiłem przerwę na 0 sekund (z wyjątkeim pierwszej ścieżki, to ważne!); wypaliłem w DAO na CD-RW i już.
Stary 28.05.2002, 23:23   #4
oldgringo
old Member

Data rejestracji: 31.01.2002
oldgringo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>

Cytat:
ZiP (28-05-2002 23:01):
Tu nie ma się co rozpisywać - NIE KAŻDY sprzęt potrafi nagrywać audio bez przerw między utworami. Przed chwilą nagrałem taką płytę w Nero 5.5.8.2 i działa bezbłędnie (LG CED-8120B). We właściwościach poszczególnych ścieżek ustawiłem przerwę na 0 sekund (z wyjątkeim pierwszej ścieżki, to ważne!); wypaliłem w DAO na CD-RW i już.
Z tego co wiem, to kwestia oprogramowania a nie sprzętu.Podaj przykład nagrywarki ,która tego nie potrafi.
Stary 28.05.2002, 23:59   #5
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>

Qrcze, troche sie naszukalem ale to chyba to co mialem na mysli - jesli jeszcze sam nie znalazles to zerknij tu:
http://www.cdrinfo.pl/cgi-bin/Ultra/UltraBoard.cgi?action=Read&BID=1&TID=25476&P=1&SID =133600#ID13
Stary 29.05.2002, 00:12   #6
niezly
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.05.2002
niezly w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>

Wielkie dzięki za znaleźienie tego, ja znalazłem ale inne, tu jest troche więcej, pozdrawiam
niezly jest offline  
Stary 29.05.2002, 08:31   #7
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>

Cytat:
ZiP (28-05-2002 23:01):
nie za szybko? sprawdziles co mowisz? to kwestia oprogramowania oraz przygotowania WAV'ow
njawazniejsze jest to drugie - zle 'przyciecie' sciezki zawsze bedzie skutkowalo skokiem (w niektorych ripperach, np. EAC'u jest opcja usuwanie takich zonkow - dziala rewelacyjnie) - w przypadku watpliowsci nalezy nagrac na RW i posluchac np. w winampie, lub jesli nasz czytnik audio czyta rw to normalnie, w wiezy

cool edit ma opcje 'lagodnego' przycinania - i dziala dobrze, bo zrobilem nim sciezke dzwiekowa z Emperor Battle for Dune ktora byla trzymana w 52 minutowym mp3
Stary 29.05.2002, 08:42   #8
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>

a do nagrywania uzyj raczej Feurio niz innych progsow, wlasnie ze wzgledu na ustawianie przerw
bgn jest offline  
Stary 29.05.2002, 15:50   #9
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>

Cytat:
-Sid-The-Rat=> (29-05-2002 08:31):
nie za szybko? sprawdziles co mowisz? to kwestia oprogramowania oraz przygotowania WAV'ow
njawazniejsze jest to drugie - zle 'przyciecie' sciezki zawsze bedzie skutkowalo skokiem
Przecież wiem, co napisałem. Zakładam, że pliki WAV/MP3 zosały już odpowiednio przygotowane/przycięte - tu chodzi mi o rozmieszczenie ścieżek. Dalej to kwestia sprzętu. Ja taką płytę zrobiłem - nie było żadnych przerw, nawet 1 ms. Co Wy chcecie od NERO?

Twoje uprawnienia: